Джейн Бърнс не винаги е планирала да работи над 100-годишна

...
Джейн Бърнс не винаги е планирала да работи над 100-годишна
Коментари Харесай

Тази 100-годишна жена все още работи 4 дни в седмицата - нейният съвет за дълга и щастлива кариера

Джейн Бърнс не постоянно е възнамерявала да работи над 100-годишна възраст. Въпреки това повечето сутрини тя кара сама 20 минути от къщата си в Синсинати до Мейсън, Охайо, с цел да работи на промяната си като крояч на платове на повърхностен работен ден в магазина за платове и занаяти Joann`s.

Тя работи в магазина повече от 26 години и това към момента е един от обичаните й способи да прекарва времето си. " Харесвам това, което върша, тъй че желая да продължа да го върша ", споделя тя пред CNBC. " Ще работя, до момента в който мога или до момента в който съм жива ".

Бърнс, която на 26 юли навършва 101 години, стартира работа в занаятчийския магазин през 1997 година, единствено няколко месеца след гибелта на брачна половинка й Дик. Дъщеря й, Дона Бърнс, работела в магазина на повърхностен работен ден и я предложила за позицията, смятайки, че работата там може да я разсее от скръбта.

" Харесва ми да приказвам с всички, с които работя, и да се срещам с клиентите, които са доста благи ", споделя тя, " даже някои от тях да са сюрпризирани да ме видят на кроячната маса. "



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

В последна сметка няма загадка са по-дълъг и по-щастлив живот, споделя Бърнс, само че " работата оказа помощ ".

Нейният съвет за кариера

През траялата десетилетия кариера Бърнс е научила, че има една обща линия на всички " най-хубави работни места " и това са приятните сътрудници .

" Важно е да намерите хора, които са отзивчиви и благи ", споделя тя.

В Joann`s Бърнс завърза близки другарства с някои от сътрудниците си, в това число Маги Хусвар, студентка в университета Томас Мор, която я среща с TikTok по време на кафе пауза.

Двете вършат няколко TikToks дружно, танцувайки в стаята за отмора на магазина и разговаряйки за някои от обичаните мемоари на Бърнс (като по какъв начин се е срещнала със брачна половинка си). Едно от видеата има над девет милиона гледания.

my boss asked Jayne some questions!!!

Наличието на положителни работни взаимоотношения освен прави работата ви по-приятна, само че също по този начин може да накара времето да минава по-бързо, което съгласно Бърнс може да ви помогне да живеете по-дълго.

" Заетостта ви пречи да се концентрирайте върху болките си ", споделя тя. 

Подкрепен от Харвард " хак ", с цел да сте по-щастливи на работа

Кариерните препоръки на Бърнс се поддържат от 85-годишно изследване на откриватели от Харвард, което открило, че позитивните взаимоотношения са това, което прави хората щастливи през целия им живот.

Това се отнася и за нашите работни места: Проучването открило, че най-нещастните работни места нормално са най-самотните и включват повече лична работа, в сравнение с междуличностни връзки или изискват нощни смени, като шофиране на камион и нощна защита.

" Положителните взаимоотношения на работното място водят до по-ниски равнища на стрес, по-здрави служащи и по-малко дни, в които се прибираме смутени вкъщи ", пишат двама от откривателите, доктор Робърт Уолдингер и доктор Марк Шулц, в книгата си " Добрият живот ". " Приятните сътрудници просто ни вършат по-щастливи. "

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР