Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие е бил убит от ЦРУ.

...
Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие е бил убит от ЦРУ.
Коментари Харесай

Башар Асад: ЦРУ е убило британския таен агент

Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие е бил погубен от Централно разузнавателно управление на САЩ. Това е споделил сирийският президент Башар Асад пред РИА Новости.

Лидерът на близкоизточната страна е изразил подозренията си, че някогашният сътрудник на английското разузнаване и създател на организацията "Бели каски " е поставил завършек на живота си. "Цялата тази история е ушита с бели конци. Аз персонално нямам доверие във версията за самоубийството. Този човек е бил премахнат от някоя западна специфична работа, а може би и от турска. Всичките тези организации имат един стопанин. Той се намира в Съединени американски щати. Ето за какво аз считам, че зад убийството на британеца стои Централно разузнавателно управление на САЩ ", е декларирал Асад в изявление пред медията.

Вдовицата на английския скришен сътрудник: Мъжът ми мислеше за самоубийство

"Бели Каски ", основана през 2013 година от Льо Мезюрие, се е оповестила за доброволческа организация за подкрепяне на цивилното население, потърпевшо от гражданската война в Сирия. Дамаск, Москва и Техеран са обвинили организацията в разпространение на недостоверна информация за репресии от страна на Сирия към опозиционери и тероризъм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР