Джеймс Бенет – бивш редактор на редакционна страница на New

...
Джеймс Бенет – бивш редактор на редакционна страница на New
Коментари Харесай

Отстраненият редактор на NY Times Джеймс Бенет разкъсва „пристрастието“ на вестника, твърдения, че е бил помолен да добави „предупреждения за задействане“ към публикации от консерватори

Джеймс Бенет – някогашен редактор на публицистична страница на New York Times, изпъден след водене на колона от върховен републикански сенатор –  сподели, че е бил свикан да прикачи „ предизвестия за задействане “ към публикации, написани от консерватори, преди да бъде изхвърлен от Сивата дама.

Бенет упрекна по този начин наречения „ документ “ в „ нелиберална пристрастност “ в изумителна история от 17 000 думи за корица за Economist, озаглавена „ Когато New York Times загуби пътя си “, която беше оповестена в четвъртък.

Бенет, който беше заставен да подаде оставка през 2020 година след вътрешен яд поради публикуването на публикация от сен. Том Котън (R-Ark.), упрекна издателя A.G. Sulzberger, че се е огънал под натиска на ядосани чиновници.

>

В острата публикация Бенет се задълбочи в събитията, довели до напускането му след три години размисъл. Той сподели, че случаят е знак на „ рисковия проблем “ на Times, който прониква в неговата редакция.

„ Проблемът на Times метастазира от демократични пристра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР