Джейми Олексяк вкара срещу бившия си отбор Далас и помогна

...
Джейми Олексяк вкара срещу бившия си отбор Далас и помогна
Коментари Харесай

Олексяк вкара на бившия си отбор, Питсбърг оглави Столичната дивизия

Джейми Олексяк вкара против някогашния си тим Далас и оказа помощ за победа на Питсбърг с 3:1 в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). С този триумф Пингвините оглавиха Столичната дивизия с актив от 84 точки, само че Вашингтон е единствено с една пасив и два мача по-малко.

Олексяк вкара петия си гол за сезона, а Евгени Малкин наниза 39-та си шайба и добави асистенция на името си. Руският нападател на първенците към този момент е с 919 точки в кариерата си и с това изпревари Павел Дацюк на петото място във безконечната класация на НХЛ по този индикатор за руснаци. Малкин изравни и рекордната си за сезона серия от шест следващи мача с точки.

Патрик Хорнквист се разписа от пауърплей с 20-ия си гол за сезона и Пингвините записаха четвърта победа в последните си пет мача.



Кейси Десмит отрази 17 удара на вратата на Питсбърг, откакто Мат Мъри пропусна седми следващ мач поради разтърсване. Александър Радулов вкара гола за Далас при числено преимущество, а Кари Лехтонен отрази 27 удара на вратата на Звездите.

Патрик Кейн се разписа от пауърплей единствено 3:16 минути преди сирената за победа на Чикаго с 3:1 против Бостън. Това беше неговата втора шайба в мача, а Брент Сийбрук довърши Мечоците с прецизен удар 1:05 преди края. С това Черните ястреби сложиха завършек на серията от шест победи за Бостън и завоюваха за първи път от последните си три мача.



Новакът в лигата Кристофър Гибсън избави 50 удара и Ню Йорк Айлъндърс прекратиха серията си от осем загуби с победа с 5:2 против Калгари. Дарси Кюмпер пък записа шътаут в петия си мач за тима на Аризона, който надделя Ванкувър с 1:0.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР