Джейми Мъри - брат на бившия №1 в света Анди

...
Джейми Мъри - брат на бившия №1 в света Анди
Коментари Харесай

Анди Мъри е умерен оптимист за завръщането си

Джейми Мъри - брат на някогашния №1 в света Анди - разяснява положението на своя брат и опцията да се завърне към тениса на високо равнище. Според Джейми, на този стадий Анди е благополучен "просто да не изпитва болежка всеки ден ".

Планът, разгласен от Анди по време на Australian Open, е той да се завърне единствено за Уимбълдън, където да постави завършек на кариерата си, с цел да може да живее живота си без повече болежка. Въпреки това на този стадий не е несъмнено, дали след претърпяната интервенция Анди въобще ще бъде в положение да влезе в спортен темп.

"За него беше доста мъчно, откогато спря да играе след Уимбълдън през 2017-та. Направи безусловно всичко допустимо, с цел да пригоди тялото си в подготвеност да се състезава. В Австралия просто си сподели - "не мога повече по този начин ", това е прекалено много болежка всеки ден. Реши, че ще направи интервенцията, без да знае какво ще се случи след това. Никой не беше имал такава интервенция, след която да опита да се завърне. Той в действителност не знаеше какво да чака, само че в този момент се възвръща и се старае да бъде деен ", разяснява Джейми.
View this post on Instagram
A post shared by Andy Murray (@andymurray) on Jan 29, 2019 at 12:18am PST

"Той обаче видя Боб Брайън в Маями, който се завърна след сходна интервенция, а е на 41 години. Сигурен съм, че това му е вдъхнало убеденост, че може да успее да се завърне на корта. Очевидното играта на двойки е доста друга, на сингъл тичаш доста повече из целия корт, а придвижването е основно ", добави той.

"Мисля, че сега Анди е сдържан оптимист. Нямаше визия какво ще бъде допустимо, само че към този момент просто е благополучен, че може да не усеща болежка всеки ден. Това беше доста тежко, доста депресиращо - да се будиш всеки ден с тази болежка. Сега най-малко са отърва от това и има вяра, че може да се завърне на корта. На какво равнище? Това към момента не знаем ", акцентира Джейми.

"Мисля, че когато си играл на толкоз високо равнище дълго време и си печелил трофеи от Големия шлем - това е равнището, на което ще искаш да се завърнеш. Едва ли просто да играе тенис до 40 години ще го въодушеви, когато си привикнал да играеш полуфинали и финали в огромните шампионати. Не знам какъв брой ще му липсва самият тенис, само че си миля, че когато си имал такива невероятни моменти на корта, в случай че си наясно, че не можеш да ги повториш, мъчно ще бъдеш стимулиран ", приключи братът на Анди Мъри.

tennis24.bg
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР