Джейкъб Зума Управляващият Африкански национален конгрес в РЮА е решил

...
Джейкъб Зума Управляващият Африкански национален конгрес в РЮА е решил
Коментари Харесай

Управляващата партия в Южна Африка отзова Джейкъб Зума като държавен глава


Джейкъб Зума

Управляващият Африкански народен конгрес в РЮА е решил да " отзове ", или да в профил президента Джейкъб Зума като държавен глава, заяви почитан източник от ръководещата партия, представен от Ройтерс, след бурно 13-часово съвещание на висшето партийно управление.

Националният изпълнителен комитет на партията има компетенции да подреди на Зума да се отдръпна като държавен глава, въпреки някои медии да спекулират, че той може да не се подчини, отбелязва Ройтерс.

" Решихме да отзовем Зума. Това още не му е казано, - сподели същият източник. - (Лидерът на АНК) Сирил Рамафоза отиде да приказва с него и откакто се върна, имаше остри и сложни и полемики дали да го отзовем. "

По-рано държавното радио Ес Ей Би Си, заяви, че по средата на съвещанието Рамафоза отишъл на среща със Зума и му предал настояването на управлението на АНК той да подаде оставка до 48 часа. Вторият мандат на 75-годишния Зума като държавен глава изтича през средата на 2019 година и той към момента не казвал обществено дали ще се отдръпна непринудено.

След като Зума стана президент през 2009 година, към името му непрекъснато се вихрят корупционни кавги. При оставка той ще бъде заменен от 65-годишния Рамафоза, който през декември бе определен за водач на АНК, побеждавайки желаната от Зума за негов правоприемник Нкосазана Дламини-Зума, негова някогашна брачна половинка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР