Джейкъб Зума, бивш президент на Южна Африка, е свободен да

...
Джейкъб Зума, бивш президент на Южна Африка, е свободен да
Коментари Харесай

Джейкъб Зума е свободен да се кандидатира като кандидат на изборите в Южна Африка, решение на съда

Джейкъб Зума, някогашен президент на Южна Африка, е свободен да се кандидатира като претендент за Народното събрание на общите избори идващия месец, откакто изборният съд на страната анулира предходно решение да го забранят.

Решението от вторник е удар за ръководещия Африкански народен конгрес, който Зума напусна предходната година, с цел да помогне за основаването на конкурентна партия, наречена uMkhonto we Sizwe (MK).

ANC опита несполучливо, с цел да накара МК да бъде дисквалифициран от предлагането на претенденти в изборите, само че петицията му беше отхвърлена от изборния съд предишния месец.

Новата партия на Зума, кръстена на бившето въоръжено крило на ANC, се чака да се показа добре в родната провинция на някогашния президент Квазулу-Натал, където болшинството от хората принадлежат към неговата зулуска етническа група.

На национално равнище MK може да завоюва задоволително поддръжка, с цел да стане четвъртата по величина парламентарна група, което може да помогне за натискане на де...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР