Джейкъб Славин вкара в 23-ата секунда на продължението, а Каролина

...
Джейкъб Славин вкара в 23-ата секунда на продължението, а Каролина
Коментари Харесай

ОБЗОР: Рейнджърс спечели дербито на Ню Йорк

Джейкъб Славин вкара в 23-ата секунда на продължението, а Каролина реализира седма поредна победа след 4:3 над домакина Питсбърг.

Така гостите, които са водачи в Столичната дивизия, изравниха клубния връх с 13 следващи срещи без проваляне в постоянното време. Мартин Нечас, Джейлън Чатфийлд и Джордън Стаал също вкараха, а Анти Раанта направи 24 спасявания.

Сидни Кросби, Брок МакГин и Брайън Ръст се разписаха за Питсбърг, а Тристан Джари парира 32 шайби.

Ерик Карлсон се отличи с гол и три асистенции при триумфа на Сан Хосе над гостуващия Минесота с 5:2 Карлсон за четвърти път през сезона записа четири точки в един мач. Той е водач измежду бранителите с 46 пункта. 

Маркус Йохансон вкара в 2:04 минута на продължението и донесе успеха на Вашингтон над Отава с 3:2. Алекс Овечкин, който даде две асистенции, записва шест точни удара и с 6211 в кариерата си измести от първото място в класацията Рей Бърк (6209). Руснакът остана с 800 попадения, на едно от втория във безконечната класация Горди Хоу. Евгени Кузнецов се отличи с гол и асистенция за столичани, които завоюваха за осми път в девет мача.

Елиас Петерсон записа пет точки и вкара победната дузпа за триумфа с 6:5 на Ванкувър над гостуващия Сиатъл. Петерсон изпъкна с два гола и три асистенции в постоянното време, а Андрей Кузменко способства с попадение и две асистенции.

Адриан Кемпе осъществя в 3:22 минута на продължението, а Лос Анджелис завоюва с 3:2 против гостуващия Калгари, с цел да запише четвърта поредна победа. 

Вилям Ниландер записа попадение и две асистенции и оказа помощ на Торонто да победи гостуващия Филаделфия с 4:3. Мач Марнър способства с гол и асистенция.

Лидерът в лигата Бостън навакса два гола пасив и надви над гостуващия Уинипег с 3:2. Ник Фолиньо вкара победния гол 8:52 минути преди края, а преди този момент даде и асистенция. Давид Пастрънак също приключи с гол и асистенция, а реализира записа 18-и триумф в 20 семейства в акцията.

Рейнджърс вкара три безответни гола в третия интервал и завоюва дербито на Ню Йорк с 5:3 против Айлъндърс, с което прекъсна серията си от пет следващи домашен загуби от градския противник. Артьоми Панарин, Жулиан Готие, Баркли Гуудроу, Каапо Како и Винсънт Трочек се разписаха за осмия триумф в последните девет мача на отбора. Гуудроу добави и две асистенции.

Матю Барзал и Александър Романов приключиха с по гол и асистенция, а Иля Сорокин отрази 29 шайби, само че Айлъндърс не съумя да завоюва, макар че на три пъти повеждаше в резултата. 

РЕЗУЛТАТИ ОТ НХЛ:

Торонто - Филаделфия        - 4:3

Бостън - Уинипег            - 3:2

НЙ Рейнджърс - НЙ Айлъндърс - 5:3

Отава - Вашингтон           - 2:3 след продължение

Питсбърг - Каролина         - 3:4 след продължение

Ванкувър - Сиатъл           - 6:5 след дузпи

Лос Анджелис - Калгари      - 4:3 след продължение

Сан Хосе - Минесота         - 5:2

Тампа Бей - Бъфало          - отсрочен

Детройт - Отава             - отложен 

ЛИДЕРИ В ОТДЕЛНИТЕ ДИВИЗИИ:

Източна конференция
Атлантическа дивизия: Бостън 54 точки, Торонто 48, Тампа Бей 41
Столична дивизия: Каролина 48, Ню Джърси 46, Питсбърг 43

Западна конференция
Централна дивизия: Далас 44, Уинипег 43, Минесота 40
Тихоокеанска дивизия: Лас Вегас 47, Лос Анджелис 43, Сиатъл 40
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР