Джейк Денис започна деветия сезон във Формула Е с една

...
Джейк Денис започна деветия сезон във Формула Е с една
Коментари Харесай

Джейк Денис е останал изненадан от доминацията си в Мексико

Джейк Денис стартира деветия сезон във Формула Е с една смазваща победа в Мексико Сити в границите на вчерашния ден. По приспособената настройка на пистата „ Ерманос Родригес “ водачът на Андрети бе неосъществим и завоюва с задатък от 7.8 секунди преди Паскал Верлайн (Порше), макар трите излизанията на колата за сигурност.
 Денис започва сезона във Формула Е с победа Денис започва сезона във Формула Е с победа
Денис поведе малко след втория рестарт, когато се възползва от неточност на тръгналия от полпозишън Лукас ди Граси (Махиндра) при прекосяването на втория завой. След като един път излезе отпред Денис стартира да постанова непостижимо за неговите противници движение, което му разреши да отвори задатък от над 4.0 секунди, преди в средата на дистанцията на пистата още веднъж да се появи автомобилът за сигурност.

Това заличи преднината на британецът, който обаче се оправи съвършено с рестарта и още веднъж наложи доста високо движение, с цел да завоюва със 7.8 секунди пред Верлайн. След финала самият Денис съобщи, че не е очаквал да бъде толкоз мощен в първото съревнование от новата генерация на Формула Е, изключително на фона на представянето на Андрети по време на предсезонните проби във Валенсия предишния месец.

„ Няма по какъв начин да бъде по-добре от това, мисля, че това е най-голямата ми победа във Формула Е, първа в Мексико при дебюта на новите коли. Така че съм супер благополучен, само че не го чаках въобще.

„ Сега съм доста по-уверен, в сравнение с при започване на уикенда, тъй като ние бяхме измежду най-бавните по време на тестванията във Валенсия, а в този момент спечелихме, макар че не сме правили доста промени.

„ Променихме единствено няколко неща, само че наподобява направихме верните промени. Надявам се да продължим с това показване и в Саудитска Арабия. Няма доста време сред първите няколко надпревари, тъй че няма да има огромно развиване на колите. След това обаче ще забавно да забележим по какъв начин ще се развие развойната война “, изясни Денис след финала.

Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР