Джейдън Санчо може да се завърне в състава на Борусия

...
Джейдън Санчо може да се завърне в състава на Борусия
Коментари Харесай

Санчо е свеж и ще се завърне за мача в ШЛ

Джейдън Санчо може да се завърне в състава на Борусия Дортмунд за дуела против Брюж (Белгия) в Шампионската лига във вторник, а старши треньорът Люсиен Фавър съобщи, че ротацията ще бъде ключът към натоварената стратегия на отбора до края на годината.

20-годишният национал на Англия, който не е покрай сензационната си форма от предишния сезон, има две попадения в девет мача във всички шампионати, остана на пейката при успеха на отбора с 5:2 против Херта Берлин в Бундеслигата в събота.

"В събота взехме решение той да почива, с цел да е пресен ", сподели Фавр пред кореспонденти в понеделник, запитан за какво Санчо е бил запаса. "Ще продължим да вършим ротации, тъй като това е належащо. Не виждам състезател, който да може да играе 10 мача за 30 дни, изключително в офанзива. Имаме доста варианти в нахлуване и ще продължим да въртим играчите ", добави треньорът.

Нападателят Ерлинг Холанд вкара четири гола против Херта, до момента в който 16-годишният Юсуфа Мукоко стана най-младият състезател с дебют в историята на Бундеслигата, когато влезе в игра на мястото на норвежеца в 85-ата минута. Все още не е ясно дали Мукоко ще взе участие в мача във вторник, с цел да дебютира и на европейска сцена. "Трудно е да приказваме за това в този момент. Имаме доста благоприятни условия в офанзива ", добави Фавър.

Дортмунд е на върха в група "F " с шест точки от три мача, италианският Лацио е втори с пет, а Брюж с 4 точки на третата позиция. Дортмунд победи Брюж с 3:0 в Белгия по-рано този месец. "Беше доста значимо, че започнахме тези седмици от 10 мача с победа над Херта. Но всички дуели са сложни и ще стават все по-тежки. Трябва да продължим да работим ", сподели Фавър.
Шампионска Лига 4 кръг, вторник 24 ноември  Борусия (Дортмунд) 22:00предстои  Брюж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР