Джейда Пинкет Смит е готова да говори за живота си.

...
Джейда Пинкет Смит е готова да говори за живота си.
Коментари Харесай

Джейда Пинкет Смит - за шамара на Уил Смит, за изневерите, за мислите за самоубийство

Джейда Пинкет Смит е подготвена да приказва за живота си. Прави го пред People малко преди на 17 октомври да излезе автобиографичната ѝ книга Worthy, в която разказва всичко - от детството си по улиците на Балтимор, където продава опиати, до Холивуд. Точно там, на първия ред на премиите Оскар през 2022 година, където гледа по какъв начин брачният партньор й Уил Смит удря пестник на Крис Рок на сцената, заради шегата с бръснатата ѝ глава.

Джейда знае, че 18 месеца всички са чакали тя да каже нещо. И е подготвена да приказва. " Помислих си: " Това е скеч. " Подобно на доста хора, които гледат случая по малкия екран онлайн, тя в началото не има вяра, че е истина. " Помислих си: " Няма метод Уил да го удари ", спомня си 52-годишната актриса. " Едва когато Уил потегли да се връща към стола си, осъзнах, че не е скеч. "

Първите ѝ думи към Уил Смит, откакто остават сами след шоуто, са: " Добре ли си? " И в случай че Джейда е сигурна в едно, то е, че ще бъде на негова страна.

А отговорът на Уил Смит актрисата разкрива в книгата си. Там Джейда Пинкет Смит признава, че не е разговаряла с Крис Рок от случая на Оскарите, само че се надява всички забъркани да намерят " мир ".

" Просто се надявам, че всички недоразумения могат да бъдат изяснени. Говоря за това в книгата ми, като мисля, че сред мен и Крис може да има известно неразбирателство още от Оскарите през 2016 година Мисля, че тогава може да се е обидил, само че не това беше моето желание. И в действителност считам, че всичко е едно огромно неразбирателство ", споделя тя.

Ето и защо става въпрос. През 2016 година, когато Уил Смит е подценен в номинациите за Оскар, Джейда гласно поддържа придвижването #OscarsSoWhite, призовавайки за протест на премиите. Крис Рок, който е водещ през тази година, прави няколко смешки за Джейда в своя монолог.

В излезлия по-рано тази година в Netflix филм Chris Rock: Selective Outrage самият Крис твърди, че Джейда му е споделила, че от взаимност би трябвало да откаже да бъде водещ. И в този момент тя признава, че в действителност не е осъзнавала " равнището на напън, под което Крис може да е бил " по онова време.

По думите ѝ, 58-годишният Крис ѝ се обадил малко по-късно през 2016 година и тя си помислила, че са се сдобрили.

" Той се извини и аз също му се извиних ", споделя тя. " Така че в действителност си помислих, че нещата сред нас са добре, че томахавката е заровена. И до 2022 година не бяхме разговаряли. "

Непосредствено след шамара Джейда споделя, че комедиантът е слязъл от сцената, с цел да приказва с нея по време на пауза в предаването онлайн, където връчва премия.

" Крис пристигна до края на сцената и се опита да се извини. Той сподели: " Не съм желал да кажа нищо неприятно ". Аз отвърнах: " Не мога да приказвам за това в този момент, Крис. "

Остава обаче въпросът дали Джейда, която в действителност живее с плешивост, е афектирана от много неуместна смешка за бръснатата ѝ глава на Крис по време на Оскарите.

" Комедиантите вършат по този начин ", продължава Джейда. " Всъщност не съм тук, с цел да съдя как хората изразят себе си и своето изкуство. Ще кажа, че няколко пъти съм била наранена, сигурно. Чувствата ми бяха доста засегнати от Крис, само че да си под светлината на прожекторите си има цена. "

Нещото, което евентуално ще изненада мнозина, е, че Крис Рок един път я е поканил на среща. " Едно лято излезе новината, че с Уил се развеждаме. Въпросното лято Крис явно си е помислил, че това е по този начин. Обади ми се и ми предложи: " Бих желал да излезем. " А аз попитах: " Какво имаш поради? " Той сподели: " Е, ти и Уил не се ли развеждате? " " Не, Крис, това са единствено клюки. " Той беше ужасяващ. Извини се и това беше всичко ", споделя брачната половинка на Уил Смит.

Освен за шамара и явно комплицираните връзки на фамилията с Крис Рок, в Worthy се говори намерено и за сложното ѝ детство, и за комплицирания ѝ брак с Уил Смит, наред с доста други тематики.

Джейда Пинкет Смит е щерка на родители, които злоупотребяват с опиати. В тежкото си детство в Балтимор тя въпреки всичко някак оцелява и съумява да покаже голям актьорски гений. Учи спектакъл в продължение на една година в учебното заведение за изкуства в Северна Каролина, преди да си проправи път към Холивуд и да получи телевизионна роля в A Different World и във филми като Set It Off, Menace II Society, The Nutty Professor, Collateral и " Матрицата ".

Разбира се, по пътя към славата тя среща красивия млад артист на име Уил. След като се засичат няколко пъти пътем и откакто той се развежда с първата си брачна половинка Шери Зампино, Уил Смит се обажда на Джейда и пита: " С кого излизаш? " В отговор, че е необвързана, Уил заявя: " Е, в този момент излизаш с мен. "

Припомняйки си с усмивка този миг, Джейда споделя: " Можете ли да повярвате, че си паднах по това? "

И въпреки животът й да е изпълнен с големи върхове, включително турнетата с нейната група Wicked Wisdom, раждането на двете й деца, нейния " бонус наследник " Трей от първия брак на Уил, основаването на токшоуто Red Table Talk, в него въпреки всичко има и значително спадове.

Джейда е наясно по какъв начин е изглеждал животът й в профил, изключително преди към десетилетие - блясъкът, усмивките, имението, роклите и филмовите министър председатели. " Те имат всичко, си мислеха множеството хора. Но до момента в който в действителност изживявах фантазията си, се сблъсках с голяма стена - дълбока меланхолия. "

Депресията я тласка към хора, които да запълнят празнините, които усеща вътре в себе си. Наред с възприятието за виновност обаче идват и " гласовете ", които я карат да се усеща оскъдна, жалка и да мисли за гибелта.

" Започнах да диря места - скали, където би изглеждал като че ли съм претърпяла случай, а не съм скочила преднамерено, тъй като не желаех децата ми да си помислят, че майка им се е самоубила. "

Но инцидентен диалог в личната й кухня й дава искра вяра. Приятели на нейния наследник Джейдън загатват, че техният татко е минал през лекуване с аяуаска - психеделично лекарство на растителна основа, нормално под формата на чай за пиянство, което води до халюцинации.

" Аяхуаска ми оказа помощ, даде ми нова интимна връзка със себе си, каквато в никакъв случай преди не съм имала. " От първия път, когато е взела лекарството, Джейда споделя, че " мислите за самоубийство изцяло са изчезнали ". Не крие и че нейният брачен партньор и деца, само че към този момент като възрастни, също са приемали аяуаска.

Разбира се, Джейда не крие също, че макар огромната обич, бракът ѝ с Уил Смит е прекосявал през доста възходи и падения. " Все още работим върху това ", споделя актрисата, като споделя, че преди Оскарите през 2022 година в продължение на шест години са били разграничени. " Свършихме в действителност тежка работа дружно. Открихме още веднъж дълбока обич един към различен и ще си дадем време да забележим какво ще се случи. "

Що се отнася до децата й: " Моите деца, те са дребни гурута. Те ме научиха на надълбоко възприятие за себеприемане. Те обичат всяка част от мен и аз изпитвам безусловна обич към тях ", споделя Джейда Пинкет Смит за 25-годишния Джейдън, за 22-годишната Уилоу и за 30-годишния Трей.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР