Джей Зи, или Шон Картър, отдавна е признат за най-богатия

...
Джей Зи, или Шон Картър, отдавна е признат за най-богатия
Коментари Харесай

Джей Зи и поредният му успешен бизнес ход

Джей Зи, или Шон Картър, от дълго време е приет за най-богатия рапър, освен поради музикалния му гений, само че и поради мощния предприемачески усет, който продължава да показва. Затова и не се съмняваме в триумфа на идващия му бизнес ход, обвързван с обичаното му пиво - шампанското.
 Джей Зи и по какъв начин се става първият рапър милиардер в света
Първият рапър милиардер в света

Очаквано развиване на нещата

Наскоро надареният мистър Картър продава 50 % от акциите на личната си компания за шампанско - Armand de Brignac, на фамозната марка Moët Hennessy. Тя е част от портфолиото на международния водач в сектора LVMH. Сумата се пази в дълбока загадка, само че задачата на партньорството на Шон Картър надалеч не е да завоюва още някой и различен $.

Идеята му е да се възползва оптимално от голямата интернационална мрежа на Moët Hennessy, както и от ресурсите на марката в района на Шампан.

Джей Зи основава Armand de Brignac през 2006 година като първоначално се радва на дял от 50%. През 2014 година я придобива компанията изцяло и точно от този момент шампанското му стартира да набира известност. През 2019 година съумява да продаде над половин милион бутилки и стъпва трайно на пазарите в Северна Америка, Азия и Европа.

Луксозното му пенливо вино е известно със своите лъскави златни бутилки, в които се популяризира, а цената на едната варира от 300 до 950 щатски $. Някои редки реколти стигат до 100 000 $.

Между другото, прословутите златни бутилки с етикет Armand de Brignac небрежно получават известност с помощта на различен интелигентен ход от страна на рапъра. Джей Зи бърза да ги покаже още през 2006 година в клипа си към " Show Me What You Got ", припомнят от Robb Report.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР