Джей Зи и Шон Диди Комбс са най-богатите хип-хоп изпълнители,

...
Джей Зи и Шон Диди Комбс са най-богатите хип-хоп изпълнители,
Коментари Харесай

Джей Зи оглави списъка на най-богатите рапъри


Джей Зи и Шон " Диди " Комбс са най-богатите хип-хоп реализатори, според списък, формиран от някогашния дълготраен редактор на Forbes Зак О'майли Грийнбърг.

Този лист бе доста предсказуем през последните години, само че както отбелязва Грийнбърг, неотдавнашните антисемитски изказвания на Кание Уест накараха доста компании да се отдръпват от връзките си с него, най-много Adidas, и накараха нетната му стойност да падне фрапантно от статута на милиардер.

Следователно неговият „ двугодишен опит в десетцифрена територия завърши – и йерархията на благосъстоянието на хип-хопа претърпя най-голямото си разтърсване до момента “, написа Грийнбърг в своя подпакет на Zogblog.

Така Джей Зи си върна първото място в листата с персонален връх от 1,5 милиарда $, с помощта на диверсифицираната си империя, с вложения във всичко - от записи до недвижими парцели и спиртни питиета до започващи компании, написа Телеграф.

Диди се издига до статута на милиардер, а новодошлият Гилбърт „ Бернър “ Милам дебютира с помощта на своята империя от бисквитки с канабис.

Въпреки че Грийнбърг продължава годишните си описи с „ Най-високоплатени хип-хоп реализатори “, откакто напусна Forbes, той не е правил този съответен от 2019 година – и отбелязва, че „ комбинираното чисто положение на петимата най-богати актьори е скочило с 20% от преди пандемията общо 3,17 милиарда $ ".

1. Шон " Джей Зи " Картър (1,5 милиарда долара)

Първият милиардер в хип-хопа още веднъж е най-богатият, с помощта на своето шампанско Armand de Brignac и развлекателната компания Roc Nation, дяловете в започващи компании като линията за долни дрехи Savage x Fenty на Риана и други

Грийнбърг се пита дали заради продажбите, които прави рапъра, не се кани да придобие някои тим от НФЛ.

2. Шон " Диди " Комбс ($1 милиард)

Диди става третият милиардер в хип-хопа с помощта на партньорството си Cîroc с Diageo и взема DeLeón tequila Revolt, дружно с неговия музикален азбучник, вложения в започващ бизнес и други активи.

3. Кание " Йе " Омари Уест ($500 милиона)

Въпреки че загуби 2 милиарда $ за един ден, Уест остава доста богат, с помощта на своя 5% дял в линията за облекла на някогашната си брачна половинка Ким Кардашиян за 3,2 милиарда $, доходоносният му музикален азбучник и Yeezy, неговият модел обувки.

4. Гилбърт „ Бернър “ Милам (410 милиона долара)

Процъфтяващият бизнес с бисквитки с  канабис на рапъра от Bay Area продава 2000 разнообразни продукта, свързани с марихуана, в своите 48 магазина в седем страни и 20 щата на Съединени американски щати.

5. Андре „ Доктор Дре ” Йънг (400 милиона долара)

Въпреки че изявлението на Дре, че той е „ първият милиардер в хип-хопа “, не се поддържа от числата, защото чистото му положение доближи връх от 800 милиона $, откакто налозите взеха част от продажбата на Beats by Dre за 3 милиарда $.

Той обаче изглеждаше по-малко заинтригуван от преследването на това да е милиардер, обединявайки се със съоснователя на Beats Джими Йовин, с цел да вложи 70 милиона $ за основаването на учебно заведение в Университета на Южна Калифорния, похарчи 40 милиона $ за имението на Том Брейди и Жизел Бундхен в Лос Анджелис и имаше безценен бракоразвод.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР