Джей Пи Моргън Чейз е увеличил с 10% - до

...
Джей Пи Моргън Чейз е увеличил с 10% - до
Коментари Харесай

Джей Пи Моргън е възнаградил шефа си с 34.5 млн. долара

" Джей Пи Моргън Чейз " е нараснал с 10% - до 34.5 млн. щ. $ - общия размер на възнагражденията на основния изпълнителен шеф Джейми Даймън за плодотворната му работа през 2021-а - най-печелившата в историята на банката. Пакетът включва фирмени акции за 28 млн. $, които не могат да се продават и са обвързани с финансовия резултат на групата, плюс базова годишна заплата от 1.5 млн. $, плюс 5 млн. $ кешова награда, излиза наяве от подадената на 20 януари декларация във финансовия регулатор. 65-годишният Даймън е получавал по 31.5 млн. $ годишно както през 2019-а, по този начин и през 2020-а. 

Ръстът на възнаграждението на шефа на " Джей Пи Моргън Чейз " е следващият образец за решимостта на водещите световни банки да се отплащат уместно и на най-висшестоящите си ръководители откакто през предходната година бяха притиснати да качат заплатите и наградите на младшите банкери.

И Даймън и заместникът му Дениъл Пинто са получили специфични спомагателни бонуси за предходната година, които би трябвало да ги убедят да останат на позициите си " забележителен брой години ". В интеврю през октомври 2021-а Даймън разказва заплащането си като част от по-големия " чадър ", предопределен да задържи на работа висшия мениджмънт. 

" Джей Пи Моргън " е спечелил 48.3 милиарда щ. $ през 2021-а - 66% скок по отношение на предходната година. Почти 10 милиарда $ от тях са от деблокирани запаси, заделени за покриване на предстоящи усложнения за погасяването на обособени заеми в хода на пандемията, което не се е случило. Банката се е възползвала и от най-големия в историята взрив на покупко-продажбите, привлякъл рекордни комисионни от капиталовите банкови услуги. 

Даймън управлява " Джей Пи Моргън " от 2005-а и е най-именитият изпълнителен шеф в световното банково дело, изпълняващ ролята и на представител на сектора. Той по предписание е най-високо платеният основен банков управител в Съединени американски щати през последните години, като само за 2020-а е изпреварен от шефа на " Моргън Стенли " - Джеймс Горман, получил 33 млн. $. 

Водещите банки от Уолстрийт са нараснали с съвсем 15% трудовите хонорари за 2021-а в хода на разразилата се война за гении. " Джей Пи Моргън Чейз ", " Ситигруп ", " Голдмън Сакс груп ", " Моргън Стенли " и " Бенк ъф Америка " оповестиха, че са платили 142 милиарда $ за заплати и награди през предходната година против 124 милиарда $ през 2020-а. Експерти в региона на трудовите приходи предизвестяват за сериозен риск от прогресивен напън за по-високи хонорари и в бъдеще след регистрираните рекордни облаги на финансовите институции, резултат от взрива на покупко-продажбите по сливания и поглъщания, на първичните обществени излъчвания и на дълговите транзакции. 

По-високото възнаграждение идва паралелно с растежа на банковите разноски за вложения в нови технологии, за модернизиране на съществуващите осведомителни системи и за конкуренцията с финасовотехнологичните компании. 

Банкерите на " Голдмън Сакс " са получили по 30 цента от всеки извоюван $ през 2021-а - с 6% по-малко в сравнение с през 2020-а. По сметки на " Файненшъл таймс " средностатистическият банкер на компанията е взел малко над 400 хиляди $ през 2021-а - с 22.5% повече в сравнение с през 2020-а. Колегите им от " Моргън Стенли " са възнаградени с 41 цента за извоюван $ - с 4.7% по-малко на годишна база. " Джей Пи Моргън Чейз " е платил на чиновниците си с 4% повече в сравнение с през 2020-а - по 25 цента на всеки $ от чистата облага за 2021-а. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР