Джей Диас, треньор и мениджър на шампиона на WBC в

...
Джей Диас, треньор и мениджър на шампиона на WBC в
Коментари Харесай

Треньор на Уайлдър: Искаме Джошуа сега, но те се дърпат

Джей Диас, треньор и управител на първенеца на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър, съобщи, че всички в неговия екип желаят дуел с първенеца на WBA, IBO и IBO Антъни Джошуа.

Преди време се прокраднаха леки диалози за сходна среща, само че всичко бе завършено от промоутъра на Джошуа, Един Хърн, който съобщи, че е належащо повече време за организирането на сходен мач.

"Искаме тази среща в този момент, само че те (лагера на Джошуа) избраха да тръгнат в друга посока. Те даже излязоха в интернет и споделиха, че желаят тази среща, само че първо трябвало да създадат други неща, което си е обходен метод да кажат, че не желаят да се бият с нас в този момент ", съобщи Джей Диас.

Уайлдър (39-0, 38 КО) е плануван да направи доброволна отбрана на купата си против рисковия кубиен Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 3-ти март в Бруклин, Ню Йорк.

Джошуа (20-0, 20 КО) пък ще се опита да прибави още една купа в сбирката си в конфликт с първенеца на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), който ще се организира на 31-ви март в Кардиф, Уелс.

Ако и двамата боксьори завоюват, ще се отприщи голям напън върху промоутърите, които са виновни за уреждането на дуел сред Уайлдър и Джошуа.

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки това наподобява, че Джошуа към този момент подхваща друга стъпка. Британецът съобщи, че може да направи наложителна отбрана против Александър Поветкин през лятото. През предходната седмица публично беше оповестено, че Поветкин ще се изправи против Дейвид Прайс в една от подгряващите борби на боксовата галавечер Джошуа-Паркър.

Диас се надява, че светът ще разбере кой е отговорен за забавянето на срещата сред неговият боксьор и британеца, в случай че до сходна борба не се стигне до края на 2018-та година.

"Не мисля, че Еди Хърн в действителност схваща пристрастеността на почитателите по сходна среща. Не бих желал аз да съм индивидът, който да стои против сходен театър. Сега светът знае, че Дионтей желае тази среща, а от отсрещната страна се дърпат. Радвам се, че най-после хората ще осъзнаят това ", приключи Диас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР