Джесика Тюнис не разбира защо службите за спешни случаи не

...
Джесика Тюнис не разбира защо службите за спешни случаи не
Коментари Харесай

Животоспасяващите спешни сигнали често идват твърде късно или изобщо не идват

Джесика Тюнис не схваща за какво службите за незабавни случаи не са научили от гибелта на майка й. Жената от Санта Роза, Калифорния, сподели, че майка й, Линда, не е получила предизвестие за евакуация, с цел да я предизвести, че наоколо бушува бързо разрастващ се горски пожар на Nuns-Tubs.

Тялото на 69-годишния мъж беше открито измежду изгорелите отломки на Journey's End Mobile Home Park през октомври 2017 година Сигналите за евакуация не бяха изпратени до квартала, където живееше Линда Тунис, до момента в който не беше към този момент мъртъв. Около две дузини поданици на окръг Сонома също починаха. Окръжният началник на ръководството на изключителните обстановки по това време сподели, че е взел решение да не изпраща този сигнал заради опасения, че необятно публикуваното известие ще провокира безпорядък при евакуациите и ще попречи на реакцията.

CBS News откри минимум дузина естествени бедствия в Съединените щати през последното десетилетие, при които локалните служби за незабавни случаи не са съумели да предупредят в точния момент, с цел да спасят животи, или в някои случаи не са издали предизвестие или заповед за евакуация въобще.

Мауи. През август отчетите демонстрират, че ръководителите на незабавни случаи са изпратили сигнали по мобилни телефони прекомерно късно, откакто услугата е прекъснала, и са признали, че са решили да не задействат предупредителните сирени на острова по време на огнената стихия, която унищожи град Лахайна. Мениджърът за изключителни обстановки на Мауи по-късно сподели, че не е задействал сирените, тъй като те са били предопределени най-вече за цунами - страхувал се, че жителите ще избягат във вътрешността към пламъците.

„ Това е вбесяващо и агонизиращо, тъй като всякога, когато това се случи, си мисля „ за какво тези хора не са научили от нашата покруса това, през което преминахме тук “, сподели Джесика Тунис.

Официалното следствие на случилото се на Мауи продължава.

Джесика Тунис се трансформира в бранител на по-всеобхватни правила, които да предизвикват чиновниците да изпращат сигнали, даже във времена на комплициране.

„ Основният проблем е, че тези хора, които са виновни за натискането на бутона и изпращането на предизвестията, би трябвало да бъркат и да предизвестяват прекомерно доста [обществеността] “, сподели Тунис. „ Но [мениджърите за незабавни случаи] се тормозят, че ще провокират суматоха. Това се случи тук. Те се опасяваха, че ще провокират суматоха. “

Мениджърът за изключителни обстановки в окръг Сонома, който реши да не натисне бутона навреме през онази съдбовна нощ през 2017 година, се пенсионира скоро след нещастието. Той не върна многочислени известия от CBS News с искане за коментар.

Оттогава окръгът сътвори нова позиция, наречена Мениджър за сигнали и предизвестия на общността. Сам Уолис, който заема тази позиция, също беше в окръжния център за незабавни интервенции по време на пожара в Нънс-Тъбс.

„ Това, което научихме посредством мъчителен опит, е, че в случай че чакаме прекомерно дълго, даже информацията да е точна, може да не е ефикасна “, сподели Уолис.

Управителите на окръга трябваше да изпратят сигнал и да разсънят хората още през 2017 година, сподели Уолис пред CBS News. Той счита, че нещата са се трансформирали фрапантно поради случилото се тогава.

„ Една от техниките, които използваме тук, е незабавно щом сметнем, че има сериозен проблем, просто ще издадем предизвестие “, сподели Уолис. „ Ще събудим всички, знаете ли, и ще станем огромни. “

Уолис изясни, че политиката в този момент е да се предизвестява необятен регион, в случай че може да бъде заплашен.

„ Това най-малко разсънва хората “, сподели той. " Те са в положение да се огледат. Те могат да създадат своя лична преценка дали са в заплаха или не. "

Законодателите в Калифорния даже трансформираха щатския закон след този пожарен сезон. Правилата в този момент споделят, „ когато се работи с несигурна или спорна информация за опасност, предупреждаващият орган би трябвало да избере да сгреши от страната на отбраната на обществеността “.

„ Има естествено съмнение, изключително когато говорите за това, че може би ще накарате 100 000 души да се движат “, сподели Уолис. „ Има отвращение да вършиме това, до момента в който не сте безусловно сигурни, и допускам, че най-големият урок, който съм извлякъл от това, е: натиснете бутона. Натиснете бутона. “

За доста хора, виновни за предизвестието на обществеността, това не е нещо, което се случва постоянно.

„ Ако се замислите, доста малко ръководители на незабавни случаи употребяват системата “, сподели някогашният админ на FEMA Крейг Фюгейт. „ Трябва да преместим това там, където ръководителите на незабавни случаи се усещат комфортно да задействат системата. “

Fugate знае за предупреждаването на обществеността по време на изключителни обстановки на трите равнища на ръководство: федерално, щатско и локално. Той освен е служил като админ на FEMA в администрацията на президента Обама, само че също по този начин е служил като шеф по ръководство на изключителни обстановки на Флорида при губернатора Джеб Буш, а преди този момент е бил локален управител по изключителни обстановки в окръг Алачуа, Флорида.

„ Ще има случаи, в които хората споделят, е, евентуално не е имало потребност “ да изпращат сигнал, сподели Фюгейт. „ Предпочитам да се оправя с това, в сравнение с с отвращение или крах да се задейства и хората да не получат информация [и] да загубим животи. “

Сигналите идват прекомерно късно или въобще не идват 

CBS News изследва бедствия отпреди повече от 10 години, с цел да разбере по какъв начин и по кое време управляващите изпращат и не изпращат предизвестия. Обществото постоянно получава предизвестия за неприятно време от Националната метеорологична работа. Дузината образци, разкрити за CBS News, са сигнали от локални мениджъри за незабавни случаи и правоприлагащи органи, които дават на обществеността съответни детайлности за това по какъв начин да реагират при изключителна обстановка. Те включват разнообразни бедствия, в това число горски пожари, дейни стрелби, торнада, урагани и виелици.

Проблемите датират от преди повече от десетилетие от супербурята Санди през октомври 2012 година Бурята засегна милиони хора, живеещи нагоре и надолу по Източното крайбрежие, убивайки 72 в Средния Атлантик и Североизтока, съгласно NOAA.

В оценка след бурята, формирана за тогавашния кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, чиновници споделиха, че по време на супербурята Санди „ породиха доста провокации [обществени комуникации], за които градът може да бъде по-добре квалифициран в бъдеще. "

И до момента в който Ню Йорк „ се трансформира в първата локална община в страната, която употребява Commercial Mobile Alert System (CMAS), услуга за незабавни текстови известия, основана от Федералната комисия по връзките (FCC) за изпращане на текстови известия до всички оборудвани мобилни телефони в избран географски регион, без значение от услугата или произхода на телефонния оператор, единствено някои поданици получиха тези безжични незабавни сигнали.

След най-смъртоносния и унищожителен горски пожар в историята на Калифорния, Camp Fire през ноември 2018 година, който унищожи град Парадайз и умъртви 85 души, отчет след действието в окръг Бът откри, че „ всеобщи повреди в системата за известяван са довели до вести, които не доближават до целевата публика. "

Тексасците са изпитали това, което чиновниците нарекоха „ липса на съгласуваност “ с предизвестията по време на зимната стихия Ури през 2021 година, съгласно отчет след действието – 246 души са починали. Документът от град Остин и окръг Травис упреква " липса на съгласуваност при разпространяването на известия до обществеността ".

Това беше най-скъпото естествено злополучие в историята на този щат. Според едно изследване двама от всеки трима тексасци са изгубили електричество в даден миг по време на бурята.

Същата година управляващите в Ню Йорк описаха в детайли проблемите с предизвестията, когато ураганът Айда аргументи 91 смъртни случая в девет щата.

„ Тези WEAS (безжични сигнали), декларацията за изключително състояние и възбраната за пътешестване пристигнаха прекомерно късно “, пишат членове на работната група. Те приканиха чиновниците за незабавни случаи „ да доближат до жителите на Ню Йорк по-рано и да ги предупредят за силата на бурята “.

През декември 2021 година, когато пожарът Маршал раздра региона на Боулдър в Колорадо, някои поданици получиха незабавни сигнали прекомерно късно; други въобще не.

Това беше най-разрушителният горски пожар в щата и в отчет след действието държавни и локални чиновници споделиха, че би трябвало да работят върху „ съглашения за взимане на решения “ и „ процедури за усъвършенстване на процеса на утвърждение “ за предизвестие и активиране на предизвестие.

И откакто „ поколенческа “ снежна стихия сковава Бъфало, Ню Йорк, през декември 2022 година, убивайки 31 поданици, отчет след действието, направен от Нюйоркския университет, откри, че „ доста хора остават неинформирани макар възбраните за пътешестване и престой- поръчки у дома. "

„ Градът разчиташе в огромна степен на телевизионни и радио известия и неспецифични предизвестия и не задоволително поданици се бяха присъединили в системите за предизвестие посредством текстови известия “, се отбелязва в отчета.

FEMA реагира на закъснение на предизвестието  

CBS News показа резултатите от следствието с сегашния админ на FEMA Дийн Крисуел.

„ Трябва да съсредоточим напъните си върху достигането до общностите “, сподели Крисуел. „ Имаме огромно текучество в нашата общественост за ръководство на изключителни обстановки и това са нетрайни умения и би трябвало да съсредоточим напъните си върху достигането до общностите и да им осигурим схващане и равнище на комфорт при потреблението на това, с цел да можем да разпространим това известие там. "

Крисуел сподели, че постоянно има още работа за извършване.

„ Ние се ангажираме да продължим да работим с общности в цялата страна, с цел да им помогнем да се усещат комфортно и уверени в уменията си да предизвестяват вярно тези, които са в заплаха. “

FEMA изисква двучасов онлайн курс за хората, които изпращат сигнали. Голяма част от него е фокусирана върху техническите аспекти на предизвестието, а не върху вземането на решения. CBS News попита дали е належащо повече образование, с цел да се концентрира върху това по какъв начин и по кое време мениджърите при изключителни обстановки вземат тези решения. Крисуел сподели, че ще обмисли смяна на стандартите на FEMA.

„ Може би би трябвало да създадем по-практическо следващо наложително образование, което е обвързвано напълно с използването и потреблението на системата “, сподели тя. „ Ще отнеса това назад [във Вашингтон, окръг Колумбия] “  

Джесика Тюнис, дамата от Санта Роза, която загуби майка си при пожара в Нънс-Тъбс, упорства за характерна национална политика за предизвестие.

" Мисля, че може би народен стандарт ", отговори Крисуел. „ Не бих желал да натрапвам нещо на всички в този случай. Но желая да призная обстоятелството, че всяка пълномощия има свои лични неповторими условия. Това оказва помощ на юрисдикциите да схванат какви са опциите на инструментите. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР