Джесика Пегула се представя отлично от началото на настоящия сезон.

...
Джесика Пегула се представя отлично от началото на настоящия сезон.
Коментари Харесай

След победата над Томова: Колинс бе лишена от шансове срещу световната №3 в Маями

Джесика Пегула се показва чудесно от началото на сегашния сезон. Освен че оказа помощ на страната си за успеха в дебютното издание на United Cup, тя резервира високото ниво на изявите си и в последвалите шампионати, като досега е усетила усета на загубата едвам три пъти. Световната номер три откри присъединяване си на Мастърса в Маями с рутинна победа над състезателка, минала през квалификациите, с цел да си обезпечи мач против своята сънародничка Даниел Колинс, която в предходния кръг отстрани първата ни ракета при дамите Виктория Томова. Пегула пък още веднъж сподели мощната форма, в която се намира, и реализира третата си победа от също толкоз мача против някогашната финалистка от Аустрелиън Оупън - 6:1 7:6(0).

Откриващият сет се развиваше само в половината на Колинс, като изцяло предстоящо посочената авансово за любимка дирижираше събитията на корта. Пегула не чака дълго, преди да се отскубне напред в геймовете, с цел да поведе с 2:0. Поставената под номер 30 отговори със сервис гейм на нула, само че това бе единственото по-сериозно нещо, което суъмя да реализира, защото съперничката й остана неотразима до края на частта, поглеждайки решително към място в идващия кръг. 

Далеч по-равностойни бяха дейностите след подновяването на играта. Колинс стабилизира представянето си и не разреши сюжетът от началото на дуела да се повтори, откакто отрази две точки за пробив още в дебютния си гейм за сета. Двете локални състезателки продължиха съвсем безпроблемно да се придвижват напред в резултата и тайбрекът започваше от ден на ден да наподобява като разумния свършек на частта. До него обаче можеше и да не се стигне, защото в самия край по-високоранкираната американка се добра до две благоприятни условия да постави точка на разногласието, само че Колинс показва здрави нерви и най-малко за миг резервира очакванията си живи. Все отново по-добрата от двете довърши започнатото, записвайки на сметката си седем поредни точки, като по този метод си подсигурява конфликт против Магда Линет, която изхвърли Виктория Азаренка от конкуренцията.

Eyes on the prize
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР