Джесика Пегула нямаше особено позитивен старт на новия сезон, след

...
Джесика Пегула нямаше особено позитивен старт на новия сезон, след
Коментари Харесай

Пегула не остави шансове на Сакари и е сред осемте най-добри на Аустрелиън Оупън!

Джесика Пегула нямаше изключително положителен старт на новия сезон, откакто загуби откриващия си мач на двата шампионата предхождащи Аустрелиън Оупън, а в Мелбърн нещата се развиваха по абсолютния същия метод, защото американката изоставаше със сет от младата Анхелина Калинина и изглеждаше, че ще запише третото си следващо проваляне през сезона. Пегула обаче прояви темперамент, с цел да реализира поврат и оттова насетне заигра най-хубавия си тенис, като през днешния ден реализира приказен триумф над Мария Сакари и се класира за втори следващ път на четвъртфиналната фаза на Откритото състезание на Австралия, където ще чака една всред Ашли Барти и Аманда Анисимова.

Двубоят стартира с невероятна серия от осем следващи точки в актива на международната номер 21, само че последователно Сакари се окопити и стигна до паритет в резулатата при 3:3. Пегула още веднъж обаче пое надзор над протичащото се на корта, с цел да се откъсне напред с 5:3, единствено че гъркинята продължи да демонстрира невероятна игра в догонваща позиция и откри сили да докара нещата до тайбрек. В него обаче превъзходството на американката беше цялостна и към този момент нямаше връщане обратно за петата сложена, която се оказа изоставаща в сетовете.

Световната номер 8 се опитваше по всякакъв начин да се завърне в дуела, като застрашаваше съществено началния удар на съперничката си при започване на втората част, но не съумяваше да материализира възможностите си и скоро на собствен ред трябваше да отразява точки за пробив, което не може да стори и това беше началото на края за Сакари. Пегула се снабди с преднина от 3:1 гейма, а този път не позволи да бъде застигната и се поздрави с изцяло заслужена победа - 7:6(0) 6:3.

Perfection from Pegula
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР