Джесика Пегула имаше обещаващ старт на новия сезон, след като

...
Джесика Пегула имаше обещаващ старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Домакините ликуват: Пегула обърна шампионката от Мерида за победоносен старт в Индиън Уелс

Джесика Пегула имаше обещаващ старт на новия сезон, откакто изигра основна роля за триумфа на родината си в United Cup, откакто в директен конфликт на първите ракети сред Съединени американски щати и Полша разгроми Ига Швьонтек. Впоследствие американката продължи мощното си показване в хода на годината, достигайки непроменяемо най-малко четвъртфиналната фаза на шампионатите, в които взе присъединяване, като през днешния ден пък откри победоносно акцията си на домашния си WTA 1000 шампионат в Индиън Уелс, където се разправи с шампионката от Мерида - Камила Джорджи, за близо два часа на корта - 3:6 6:1 6:2. С този си триумф международната номер 3 се класира за третия кръг в конкуренцията и ще срещне 26-ата сложена Анастасия Потапова.

Началото на дуела за италианката беше изпълнено с компликации, откакто тя изостана с 0:40 в дебютния си гейм за мача, само че показва забележително самочувствие и удържа подаването си, с което закупи сериозен подтик в своето показване и осъществя два следващи пробива, с цел да се откъсне удобно напред в резултата. Фаворитката стремително редуцира отчасти пасива си посредством рибрейк, като след това даже си обезпечи опция за възобновяване на паритета, само че Джорджи не трепна при играта на нерви и записа откриващия сет на сметката си.

Още със старта на втората част американката направи нужното, с цел да вземе самодейността, покачвайки интензитета в дейностите си, като съумя да навлезе в темп и проби. Оттам насетне третата сложена в схемата нямаше никакви усложнения с това да откри надзор над сервиса на шампионката от Мерида и за повторно причисли подаването ѝ към актива си, с което изравни резултата в обособените сетове.

Пегула нямаше никакво желание да стопира дотук в превъзходството си и още в дебютните минути на решителната трета част значително предреши крайния излаз на срещата, откакто беше безупречна в дейностите си, за сметка на Джорджи, която неистово грешеше, и преднина от два пробива беше записана против името на локалната фаворитка. Същевременно началният удар самобитно спря да действа за всяка от двете страни на мрежата и брейковете изобилстваха, само че даже това не помрачи стореното от международната номер 3, която се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР