Джесика Лийдс, която днес е на 81 години, каза пред

...
Джесика Лийдс, която днес е на 81 години, каза пред
Коментари Харесай

Ново обвинение за Тръмп: Жена твърди, че искал да ѝ посегне в самолет, бръкнал под ризата ѝ

Джесика Лийдс, която през днешния ден е на 81 години, сподели пред съда в Манхатън, по какъв начин някъде през 1978-1979 година в аероплан за Ню Йорк тя е трябвало да се измъкне от седалката си в първа класа, тъй като мъж се опитал да я целуне принудително по врата, а след това и да я опипа.

" Нямаше полемики по въпроса. Това ми се стовари от изведнъж. Той се опита да ме целуне, да сграбчи бюста ми ", описа Лийдс, представена от Българска телеграфна агенция.

И след това разказа по какъв начин е намерила сили да стане от мястото си и да се отдалечи, когато Тръмп бръкнал под ризата й.

" Всичко това ми се стори, че продължава цяла безкрайност, а в действителност то продължи няколко секунди ", съобщи тя.

Междувременно някогашната журналистка И. Джийн Каръл упреква Тръмп, че я насилил в пробна на огромен магазин в Ню Йорк през 1995 година или 1996 година Тръмп обаче твърди, че това е цялостна неистина. Ето за какво Каръл заведе през ноември 2019 година гражданско дело против Тръмп за клюка. Тръмп тогава съобщи, че Каръл не е негов вид жена. През 2019 година той не можеше да бъде съден поради имунитета му на президент. Каръл пък не съумя тогава да заведе дело за обезчестяване против него, тъй като отминалостта на хипотетичното закононарушение бе изтекла.

На 24 ноември 2022 година обаче влезе в действие закон в щата Ню Йорк, който разрешава в продължение на една година на жертвите на полова експанзия да възобновят исковете си в цивилен съд. Така Каръл подава нова тъжба предишния ноември и се стигна до актуалното гражданско дело. В жалбата тя упреква Тръмп и в експанзия, с изключение на в клюка, и желае обезщетение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР