Джесика Частейн е от актрисите, които все по-често привличат вниманието

...
Джесика Частейн е от актрисите, които все по-често привличат вниманието
Коментари Харесай

Джесика Частейн за трудното си детство и защо е яла обелки от банани

Джесика Частейн е от актрисите, които все по-често притеглят вниманието на медиите, филмовите специалисти и кинофеновете. Тази червенокоса хубавица потвърждава с всяко свое преобразяване на огромния екран, че е освен привлекателна за окото, само че и много надарена.

За сложното си детство и нелекия път към славата холивудската актриса приказва искрено пред The Guardian. Повод за изявлението е първата номинация за „ Златен глобус “, която звездата получи за играта си в новия сериал „ Джордж и Тами “, който сега промотира. 



„ Винаги съм считала, че не съм доста умна, тъй като ми беше мъчно в учебно заведение “, споделя пред изданието актрисата. Като ученичка Джесика е била изключена от гимназията, а дипломата за приключено приблизително обучение получава като стара, откакто си взима всички наложителни изпити. Освен че не се справяла добре с уроците, Частейн признава, че е била и доста притеснително и затворено дете.

„ Бях изключително дете, тъй като не получавах задоволително внимание. Затова и правех странни неща, с които да привлека погледите към себе си. На обяд сядах в кафенето и започвах да хапвам обелка от банани, с цел да може другите деца да ме виждат “, спомня си тя.



„ Беше ми мъчно да си върша домашните. След като се прибирах от учебно заведение, гледах телевизия – сапунени опери – по през целия ден “, споделя 45-годишната носителка на „ Оскар “.

Въпреки че напуща гимназията, Частейн не остава бездейна. За да не се трансформира в развейпрах човек, тя продължава да се образова сама. Вместо да излиза с неприятни компании, тя четяла Уилям Шекспир.

За първи път до произведение на великия стихотворец актрисата се допира, когато била на 15 години. Всичко се случва по време на пътешестване до фестивала „ Шекспир “ в Орегон, където вижда Марко Баричели да влиза в ролята на Ричард III. „ Беше най-странното нещо, че сходна игра може да ме трогне. Много си харесвах този артист “, прибавя още тя пред изданието. Именно Баричели става повода Частейн да бъде привлечена и от самия Шекспир. До през днешния ден тя пази една от книгите на баба си, в която са поместени всички произведения на създателя. „ Беше нещо обвързвано с ритъма и по какъв начин той създаваше страст с писането си “, споделя тя за писателя.



Една от фантазиите на актрисата се сбъдва, когато е определена да играе в „ Ромео и Жулиета “ цели два пъти. Нарича тази роля „ обичаната част “ от кариерата си. След като открива любовта си към актьорството, тя най-сетне се почувствала разбрана по верния метод, акцентира 45-годишната актриса.

„ Ставам прочувствена, когато приказвам по този въпрос. Сякаш цялостен живот никой не те е разбирал и виждал. Изведнъж, някой, който е бил жив преди епохи, те схваща “, обяснява Частейн.

По подигравка на ориста момчето, което играе Ромео дружно с Джесика, я убеждава да кандидатства в едно от най-престижните учебни заведения за актьорско майсторство – „ Джулиард “ в Ню Йорк. Разбира се, актрисата е призната от първия път и даже получава стипендия, която е спонсорирана от починалия Робин Уилямс.

Първия си към този момент „ Оскар “ Джесика Частейн получи едвам тази година за ролята си в „ Очите на Тами Фей “. Наскоро я гледахме в „ Добрата сестра “ по Netflix, разказващ същинската история на здравната сестра Ейми Лоурън, която оказва помощ да се залови сериен палач. 



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР