Джервонта Дейвис защити титлата си в категория супер перо след

...
Джервонта Дейвис защити титлата си в категория супер перо след
Коментари Харесай

Дейвис остана непобеден след технически нокаут срещу Нунес

Джервонта Дейвис отбрани купата си в категория супер перо след триумф с механически нокаут над Рикардо Нунес.

24-годишният боксьор от Балтимор изненада панамеца със крепко ляво кроше в средата на втори рунд, преди да го завърши на въжетата след серия от леви и десни удари. „ Аз съм постоянно подготвен, а той не бе нащрек “, разяснява Дейвис лявото си кроше, което бе началото на края за неговия противник.

„ Взех преимущество и пласирах чист удар. Като боксьор първото нещо, което научаваш, е да се защитаваш когато и да е “, добави той.

Съдията Харви Док приключи мача малко над минута преди края на рунда и го стори още в първия миг, в който Нунес очевидно не бе кадърен да се отбрани. Решението на Док бе знак, че боксът към момента е разтърсен прочувствено от скорошната гибел на двама боксьори на кръга. Аржентинският боксьор в полусредна категория Уго Алфредо Сантиян умря в четвъртък от раните си, получени предходната събота в Буенос Айрес, до момента в който руснакът Максим Дадашев напусна този свят четири дни по-рано след дуел в Мериленд.

„ Видях, че е безсилен и взех решение да приключа мача. Той получи няколко доста тежки удара “, сподели Док.

Дейвис, който към този момент е с баланс 22-0 (21 с нокаут) изрече съболезнования към двамата боксьори, които спортът загуби предходната седмица. Фаворитът на домакините бе толерантен в първия рунд, опипвайки почвата против Нунес, преди да нанесе първата серия тежки удари във втория пред препълнената зала от 14 600 души. Той изглеждаше фокусиран върху задачата си на кръга и не подцени противника. Дейвис изчака Нунес да се разконцентрира и нанесе своя съдбовен удар. „ Тази победа не е единствено за мен, а за цялостен Балтимор “, сподели той.

Това е вторият път, в който американецът отбрани купата си, откакто я завоюва против аржентинеца Хесус Куейяр в трети рунд през април 2018. Дейвис нокаутира и мексиканеца Уго Руис в първи рунд предишния февруари. Единственият път, в който боксьорът не стигна до нокаут, беше против германеца Мерас на 8 октомври 2014. Двубоят бе под номер 80 за Мерас, до момента в който Дейвис влезе в конфликта при баланс 8-0. Американецът съобщи, че се надява идващият му конфликт да бъде против първенеца на IBF Тевин Фармър.

Нунес, който навърши 26 години в неделя, позволи първа загуба след 10 поредни победи. Той търсеше първата си международна купа и се би за първи път на американска земя. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР