Джерард Бътлър заведе дело срещу продуцентите на филма Код: Олимп“

...
Джерард Бътлър заведе дело срещу продуцентите на филма Код: Олимп“
Коментари Харесай

Звездата Джералд Бътлър алармира, че е измамен за крупна сума от киностудио "Бояна"

Джерард Бътлър заведе дело против продуцентите на кино лентата " Код: Олимп “ от 2013 година, в това число и против фирмите Nu Image и Millennium Films. Тяхна благосъстоятелност е и разположеното в София студио " Ню Бояна Филмс “, което е взело участие в основаването на плана, както и в двете му продължения – " Код: Лондон “ и " Падението на ангела “, написа " Manager ".

51-годишният артист твърди, че му дължат минимум 10 млн. $ отплата от облагите от лентата. Според Variety в обвиняването се загатва, че продуцентите са подценили вътрешни и задгранични доходи за десетки милиони долари. Освен това Бътлър отбелязва, че не са регистрирани 8 млн. $, които са отишли при студийни ръководители.

Искът показва, че е имало машинация, нарушаване на контракта, нарушаване на подразбиращия се контракт за почтеност и почтена работа и умишлена интервенция в договорните връзки и счетоводството на кино лентата, съобщи Fox Business.

В " Код: Олимп “ Бътлър влиза в ролята на Майк Банинг, сътрудник на тайните служби, който би трябвало да избави президента в миг, в който терористи завладяват Белия дом.

Според жалбата продуцентите са спечелили " десетки милиони долари “, само че са отказали да дадат и стотинка от облагата, която му е обещана в съглашение сред двете страни.

Искът се появява в миг, в който друга топ звезда от Холивуд, Скарлет Йохансон, предявява своите искания към Walt Disney Company поради едновременния дебют на кино лентата " Черната вдовица “ в кината и в стрийминг платформата Disney+. Актрисата твърди, че съгласно уговорка в контракта ѝ е трябвало да има почти 90 до 120 дни, в които планът се популяризира единствено в кината, преди да се появи онлайн.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР