Дженсън Хуанг се опитва да овладее недоволството на младите служители

...
Дженсън Хуанг се опитва да овладее недоволството на младите служители
Коментари Харесай

ИТ ветерани срещу новобранци: Nvidia има проблем, докато плува в пари


Дженсън Хуанг се пробва да овладее недоволството на младите чиновници в компанията с мотивационни речи, само че към този момент несполучливо (снимка: Nvidia)

Назрява скандал с личния състав в най-голямата компания за AI ускорители – американската Nvidia. „ Ветераните печелят милиони, работ ейки в спокоен режим, до момента в който „ новобранците намерено им завиждат .

Nvidia е изправена пред голям проблем. Младите чиновници на компанията недоволстват от обстоятелството, че „ ветераните ” и шефовете печелят милиони долари, работейки нехайно, до момента в който те би трябвало да се трудят интензивно за доста по-малко пари. Главният изпълнителен шеф Дженсън Хуанг се пробва да позволи казуса, само че към този момент без триумф.

„ Полупенсиониран и ” на топ позиции

Има необятно публикувано възприятие за дълбока неправда измежду младите и новоназначените чиновници на Nvidia. Според обява на Business Insider, те са извънредно недоволни от обстоятелството, че дават 100% от себе си, само че в това време получават няколко пъти, а от време на време и десетки пъти по-малко от тези, които компанията назовава „ ветерани ”.
още по темата
Такъв всекидневен статут се дава на чиновници, които са работили в компанията повече от пет години. Но младите фрагменти завиждат освен на тях, само че и на висшето управление. Сред мениджърския екип на Nvidia чиновниците виждат по този начин наречените „ полупенсионирани хора ”, които работят мудно и мързеливо, повърхностно.

В същото време, макар че явно поставят доста по-малко старания, „ ветераните ” и управлението печелят доста повече от елементарните служащи. Дори мениджърите на приблизително равнище могат елементарно да печелят милион щатски $ на година и повече.

Откъде идва несправедливостта

Причината, заради която някои хора бързо стават милионери, до момента в който работят в Nvidia, до момента в който други не могат да изплащат ипотеките си, се крие непредвидения за самата компания триумф на международната сцена. Nvidia е най-големият разработчик на чипове за видеокарти и изчислителни ускорители – нейният GeForce заема повече от 87% от международния пазар за дискретни видеокарти (според данни на Jon Peddie Research за Q2’2023), а изчислителни ускорители на компанията за милиарди долари се доставят по „ сиви схеми ” в Китай.

Nvidia плува в пари – за пет години акциите ѝ са поскъпнали с 1200% до $488 за брой. Според разбор на Tom’s Hardware, в идващите 10 години акциите на компанията ще нарастнат с 12 000%.

Много от дългогодишните чиновници на Nvidia (с пет или повече години в компанията) имат варианти върху акции и виждайки какво се случва с скъпите бумаги, бързат да станат нейни акционери. Това води до толкоз мощен дисбаланс в заплатите, че младите чиновници не могат да се примирят с него.

Когато парите престанат да бъдат мотивиращ фактор

Възможността да получавате великански суми пари, до момента в който сте в Nvidia и неин акционер, води до това, че доста „ ветерани ” и мениджъри стартират да работят в режим на „ полупенсиониране ”. Тоест, от една страна, изпълнявате отговорностите си, само че въпреки това го вършиме не доста дейно от позиция на времето и напъните, които влагате.

Дженсън Хуанг, изпълнителният шеф на Nvidia, също не е удовлетворен от обстановката в компанията. Според него, всички чиновници би трябвало да подхождат към работата си с възторг, като че ли спортуват непринудено.

Хуанг моли също за горделивост, която „ полупенсионираните ” хора могат да изпитват от работата, която са свършили добре и в точния момент. Освен това той ги предизвиква да си показват, че всеки от тях е общоприет шеф на персоналното си време и тази позиция постоянно ги задължава да работят „ по възрастен, виновен метод ”.

Думите няма да оказват помощ

Като цяло, в опитите си да позволи казуса с неравенството в заплащането в Nvidia, Дженсън Хуанг до момента се е лимитирал единствено до мотивационни речи. Въпреки това той остава почитан измежду младите и новите чиновници на Nvidia, с оценки на доверието в диапазона от 98%.

Според разбора на Business Insider, чиновниците на компанията не упрекват Хуанг за протичащото се – вместо това те го упрекват за настоящата корпоративна просвета на Nvidia, чиято съществена полезност са нейните чиновници. Тази просвета, съчетана със стила на ръководство на настоящето управление на компанията, способства за изключителния комфорт на мениджърите и, както биха споделили някои, за атмосфера на блаженство, която царува в цялата компания и измежду нейния мениджърски екип в частност.

Това включва и обстоятелството, че Nvidia е една от дребното световноизвестни ИТ компании, които не редуцираха личен състав нито през 2022 година, нито през 2023 година Amazon, Intel, Microsoft и доста други направиха това, само че не и Nvidia. Още повече, че за финален път компанията усъвършенства личния състав си преди съвсем 16 години – през 2008 година, когато целият свят потъна в световна финансова рецесия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР