Дженсън Бруксби получи 18-месечна забрана за участия в надпревари от

...
Дженсън Бруксби получи 18-месечна забрана за участия в надпревари от
Коментари Харесай

Пореден допинг скандал в тениса: Извадиха за 18 месеца една от новите звезди на САЩ

Дженсън Бруксби получи 18-месечна възбрана за участия в съревнования от ATP Тура. Причината е, че някогашният номер 33 e пропуснал три допинг теста съзнателно. Бруксби не е играл от тазгодишния Аустрелиън Оупън насам, като в началото повода беше травма в китката, само че след това се разбра, че Международната комисия по интегритет в тениса води следствие против него.

Наказанието е влезнало в действие на 5 юли и ще изтече през януари 2025-та, което значи, че 22-годишният тенисист сигурно ще пропусне целия идващ сезон. Американецът към този момент даде публично изказване в обществените медии, като признава виновността си за първите два пропуснати теста, само че отхвърля да поеме отговорност за третото си нарушение.

Според Бруксби, то той е бил в хотелската си стая през целия въпросен ден, само че е бил потърсен едвам 4 минути преди края на интервала за тестване. Все отново американецът няма желание да окачва ракетата, както стори неотдавна Микаел Имер, откакто получи безусловно идентично наказване при същите условия и изрази вяра, че ще се завърне най-скоро, тъй като към този момент е подал тъжба в Спортния трибунал и изцяло отхвърли в миналото да е употребил неразрешени вещества.

BREAKING:

Jenson Brooksby has been suspended for 18 months.

He’s ineligible until January, 2025.

An independent tribunal came to the conclusion that he committed ‘3 whereabouts failures in a 12-month period’

Jenson will file an appeal:

“l’m very disappointed to learn that…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР