Дженсън Бруксби е едно от най-коментираните имена в тенис света

...
Дженсън Бруксби е едно от най-коментираните имена в тенис света
Коментари Харесай

След избегнатата дисквалификация: Бруксби отстрани бивш финалист в Индиън Уелс

Дженсън Бруксби е едно от най-коментираните имена в тенис света през последните дни, откакто в предишния си дуел хвърли своята ракетата по посока на един от подавачите на корта и тя го закачи по крайници. Ако следваме правилника на спорта, то младокът трябваше да бъде дисквалифициран от Мастърса в Маями, само че основният арбитър Карлош Бернардеш го пожали и американецът се размина единствено с наказателна точка. Сега изглеждаше като че ли американецът живее втори живот в конкуренцията и към този момент се възползва оптимално от него. Световният номер 39 изцяло обезличи Николоз Басилашвили, разгромявайки миналогодишния финалист от Индиън Уелс с 6:3 6:1 и в трети кръг му следва да се изправи против опитния Роберто Баутиста Агут.

Още в началните минути се видя какъв брой комфортен противник е грузинецът за Бруксби, тъй като му позволяваше да употребява неговата мощ против него и умерено локалният любим можеше да заеме обичаната си контрираща позиция. Басилашвили правеше всичко допустимо да пласира ударите си надалеч от съперника, единствено че непоставеният тенисист още веднъж блесна със страхотното си позициониране по корта и имаше отговор за всяка една от офанзивите на по-високоранкирания състезател, който позволи пробив в петия гейм и скоро сетът отиде в актива на американеца.

Бруксби продължи да господства във втората част, където с лекост взе преднина от 4:0 и всичко изглеждаше решено в негова изгода. Все отново 18-ият подложен не се беше предал и върна един от брейковете си закъснение, само че оттова насетне 21-годишният играч още веднъж пое нещата в свои ръце и се поздрави с безметежен триумф.

¡Un paso más para Brooksby!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР