Дженоа победи Ювентус с 2:1 в мач от 36-ия кръг

...
Дженоа победи Ювентус с 2:1 в мач от 36-ия кръг
Коментари Харесай

Късен обрат донесе успеха на Дженоа в домакинството с Ювентус

Дженоа победи Ювентус с 2:1 в мач от 36-ия кръг на Серия А. Пауло Дибала откри резултата, само че Александър Блесин стигнаха до успеха след късен поврат. Резервата Алберт Гудмундсон и Доменико Крисчито се разписаха в края на дуела.

През първото полувреме и двата тима си размениха по един прецизен изстрел, само че до попадение по този начин и не се стигна.

След паузата Пауло Дибала даде задатък на " бинконерите " след удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния десен ъгъл на вратата. Това бе 115-ото му попадение за клуба. По този метод той изравни 9-ия в голмайсторската ранглиста на отбора Роберто Баджо.

В 68-ата минута полузащитникът имаше добра опция да удвои головата си сметка, само че стреля в лявата греда.

Ювентус получи дузпа за нарушаване на Алберт Гудмундсон против Марли Аке, само че след намесата на ВАР, решението бе променено.

За разлика от Ювентус, Дженоа съумя да се възползва от своите шансове в края на мача. Алберт Гудмундсон възобнови равенството след шут в далечния ъгъл.

В 95-ата минута Матия Де Шилио повали Келвин Йебоа в наказателното поле и " грифоните " получиха дузпа. Доменико Крисчито оформи крайния резултат и донесе триумфа за своя отбор.

Ювентус остава на 4-ата позиция в класирането с актив от 69 точки. Дженоа се изкачи до 18-ото място в подреждането с 28 пункта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР