Дженоа готови да приемат втория мач от финала за Копа

...
Дженоа готови да приемат втория мач от финала за Копа
Коментари Харесай

Дженоа готови да приемат втория мач от финала за Копа Либертадорес

Дженоа подготвени да одобряват втория мач от финала за Копа Либертадорес
Отборът на Дженоа предложи на Ривър Плейт и Бока Хуниорс опцията да изиграят втория мач от отсрочения край за Копа Либертадорес. Сблъсъкът сред двата безконечни противници от столицата Буенос Айрес бе плануван за неделя, откакто бе в началото отсрочен в събота. Тогава последователи на Ривър нападнаха рейса на Бока покрай стадион,,Ел Монументал “, като вследствие на това играчи на Хуниорс пострадаха от части стъкло и сълзотворния газ, употребен от полицията.

Двубоят бе наново анулиран в неделя, този път от Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ, откакто от управлението на Бока желаеха съществено наказване за Ривър, което включваше и служебна загуба на Плейт.

,,Нашият град, който исторически, културно и спортно е покрай Буенос Айрес, усеща дълбоката връзка с двата влиятелни аржентински клуба, които са учредени от италианци, които емигрирали от Италия в Аржентина при започване на 20-и век, и са близки до съперничеството сред Дженоа и Сампдория “, се споделя в писмо до президентите на Ривър и Бока от страна на заместник-кмета на Генуа Стефано Анцалоне.

Северозападният пристанищен град Генуа, към момента възстановяващ се след нещастието през август, когато 43 души откриха гибелта си след сриване на мост, предложи на двата аржентински колоса да изиграят втория мач посред им на стадион,,Мараси “.,,Болезнените скорошни събития, които ни сполетяха, отключиха у нас още веднъж възприятието за сближение на обществеността и преоткриване на нашите корени; затова, в длъжността на изпълнителен състезателен шеф на община Генуа, ви оповестявам, че за нашия град ще бъде чест и ви обезпечава опцията да изиграете дуела от финала за Копа Либертадорес на нашия стадион. На ваше разположение сме “, приключи Анцалоне.

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес ще се срещне с президента на Бока Хуниорс Даниел Ангеличи и неговия сътрудник Родолфо Д‘Онофрио във вторник, с цел да решат дата за осъществяване на втория конфликт. Първият мач сред Ривър и Бока приключи при тъждество 2:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР