Джени Хермосо беше включена в женския отбор на Испания за

...
Джени Хермосо беше включена в женския отбор на Испания за
Коментари Харесай

Испания вика Джени Хермосо за първи път след скандала с целувката на Световното първенство

Джени Хермосо беше включена в женския тим на Испания за първи път след абсурда с нежеланата целувка, която някогашният президент на футболната федерация Луис Рубиалес й даде следвайки финала на Световната купа за дами в Австралия.

Новият треньор Монтсе Томе включи 33-годишния полузащитник, който играе за мексиканския тим Пачука, в състава си, с цел да се изправи против Швейцария и Италия по-късно този месец в Лигата на нациите.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Ние сме равни “: Испанските почитатели честват успеха на Световната купа за дами Случаят Рубиалес разпалва вяра за „ сеизмични “ промени в испанския футбол Трябва да си върнем футбол завършек на списъка

Ермосо беше в центъра на бурята, която раздруса испанския футбол, откакто Рубиалес принудително я целуна по устните по време на церемонията по награждаването, откакто Испания победи Англия на финала на Световното състезание за дами в Австралия на 20 август.

Рубиалес беше началник на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) по това време, само че от този момент той подаде оставка след неодобрение поради целувката, като 39 играчи стачкуваха от националния тим, с цел да изискат промени.

Той сподели, че целувката е била взаимна и по взаимно единодушие, само че Ермосо сподели, че е направено без нейното единодушие.

Скандалът докара и до уволнението на треньора Хорхе Вилда, който беше сменен от Томе, негов номер две.

Миналия месец Томе извика множеството играчи, спечелили Световното състезание за дами, за първия си тим на Испания, само че пропусна Ермосо – голмайсторът на Испания за всички времена – с цел да я „ отбрани “.

Решението тя да бъде изключена беше подложено на критика от доста играчи и от самата Ермосо.

„ Да ме отбрани от какво? И от кого? " Хермосо попита в изказване.


„ Нямам самообладание да я видя “

Попитан за включването на Хермосо на конференция в сряда, Томе сподели, че е говорила с играча и повтори, че отсъствието й в предходния тим е било опит да я отбрани.

„ Нямаше проблем с нея в този миг. Взехме решение да не я включваме, с цел да я защитим, смятахме, че това е най-хубавото нещо за нея в този миг “, сподели тя.

„ И аз, и моят треньорски щаб говорихме с нея, чувствам, че е по-добре, тя означи три пъти в четири мача. Вече знаем какъв състезател е тя, ” добави Томе.

„ Нямаме самообладание да я забележим и да стартираме да упражняваме и да мислим за Италия и Швейцария. “

Испания играе с Италия на 27 октомври и Швейцария на 31 октомври. Испания сега е отпред в своята група с две победи от две и ще се стреми да се приближи до място на финалите.

Други трима играчи, които Томе пропусна заради травми предишния месец – Естер Гонзалес, Ивана Андрес и Салма Паралуело – също получиха зелена светлина да се завърнат.


Рубиалес се яви предишния месец пред съд в Мадрид, който преглежда тъжба за полово принуждение против 46-годишния поради целувката.

Съгласно скорошна промяна на испанския углавен кодекс целувката без единодушие може да се смята за полово посягане, престъпна категория, която сплотява всички типове полово принуждение.

Наказанията за насилствена целувка могат да варират от санкция до четири години затвор.

Рубиалес също е упрекнат в „ насила “ за хипотетичния напън върху Хермосо да приказва в своя отбрана незабавно след експлоадирането на фурора към целувката.

Хермосо сподели на прокурорите, че е била неведнъж притискана от чиновници на федерацията да „ омаловажи “ целувката.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР