Джефри Джон ,,Джей-Джей Уулф или както е известен просто като

...
Джефри Джон ,,Джей-Джей Уулф или както е известен просто като
Коментари Харесай

Истински крах: Местен представител нанесе 8-ма загуба в последните 9 мача на Шаповалов

Джефри Джон,,Джей-Джей " Уулф или както е прочут просто като Джей-Джей Уулф, е един от играчите в АТР Тура, които постоянно са способни на това да вгорчат живота на любимците, елиминирайки ги, по време на цикъла от съревнования в Северна Америка. Световният номер 99 единствено преди седмица бе заставен от травма да се откаже по време на мача си от квалификациите в Атланта, само че за сметка на това ориста му се усмихна и той чрез,,уайлд кард " откри място в главната скица на елитния АТР 500 шампионат във Вашингтон, където откри акцията си с триумф над квалификанта Таро Даниел и се класира за втория кръг, а там го очакваше шестият отдаден Денис Шаповалов, който се намира в серия от 7 загуби в последните си 8 мача.

Сблъсъкът беше изпълнен с голям брой печеливши удари, но грешките също не липсваха, което даде предпоставки за много равносилен процес на събитията. Двамата състезатели се радваха на висока успеваемост при сервиса си, като канадецът даже записа 20 аса в хода на срещата, само че Уулф остана надалеч по-уверен в играта си на лично подаване и мощно окуражаван от сънародниците си по трибуните стигна до шокиращата успеха след 6:2 (5)6:7 6:3, пристигнала за 2 часа и 17 минути на корта. Във етапа на осминафиналите за американеца следва следващото съществено затруднение в лицето на представителя на новото време Холгер Руне.

Местният любим се радваше на мощен старт на дуела, откакто взе ранен превес от пробив задатък още в дебютното подаване на съперника. Повратната точка на сета се оказа четвъртият гейм, когато Уулф бе изправен пред угрозата да изгуби преимуществото, само че съумя да отрази три брейкбола, като употребява импулса в играта си и ознаменува отличното си показване от началото на конфликта, повеждайки в общия резултат, за наслада на домакинските последователи.

Шаповалов нямаше никакво желание да свежда глава и отговори уместно на старта на втората част, когато завоюва 12 от първите 13 точки и поведе с удобното 3:0. Впоследствие американецът не се нуждаеше от доста време, с цел да се завърне в резултата и посредством брейк понижи пасива си, но с това си деяние провокира поредност от пробиви, която в последна сметка завърши при паритет от 4:4, а единствено минути по-късно станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм самодейността в началото бе поета от домакинския представител, който решително крачеше към триумфа в срещата, само че канадецът подсети за върховите си дни след серия положителни отигравания и отмъкна сета, изравнявайки резултата в мача.

Третата и решителна част, по образеца на предходните две, бе белязана от пробив в дебютните си моменти, който пристигна след куп грешки от страна на някогашния топ 10 тенисист и международният номер 99, предстоящо или не, излезе на,,пол позишън " за успеха. В оставащите мигове от конфликта сервиращите се радваха на сериозна доминация, а това се оказа добре пристигнало за Джей-Джей Уулф, който несмущаван след следващия си непогрешим гейм на сервис постави точка на разногласието и се класира за третия кръг в американската столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР