Джеф Безос си върна титлата на най-богатия човек в света,

...
Джеф Безос си върна титлата на най-богатия човек в света,
Коментари Харесай

Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

Джеф Безос си върна купата на най-богатия човек в света, изпреварвайки Илон Мъск, демонстрира показателят на милиардерите на Bloomberg.

Нетното положение на създателя на Amazon е 200 милиарда $, до момента в който Мъск го следва с 198 милиарда $. Мъск е изгубил към 31 милиарда $ през последната година, до момента в който Безос е спечелил 23 милиарда $, съгласно показателя.

Акциите на Tesla се сринаха с повече от 7% в понеделник.

Мъск си върна купата на най-богатия човек в света през май 2023 година, изпреварвайки основния изпълнителен шеф на LVMH (LVMHF) Бернар Арно, който ръководи един от най-големите конгломерати в света и включва марки като Louis Vuitton, Dior и Celine. Тримата сантимилиардери - Мъск, Арно и Безос - се състезават между тях за първото място от месеци. Арно държеше купата, до момента в който благосъстоянието му нарастваше заради взрива в продажбите на първокласни артикули, който оказа помощ за покачването на цената на акциите на LVMH.

По-рано тази година арбитър от щатския съд в Делауеър отхвърли пакета от заплати на Мъск за 2018 година - на стойност над 50 милиарда $ - който му оказа помощ да стане един от най-богатите хора в света. Акциите на Tesla също се сринаха с към 24% от началото на годината.

Разбира се, купата на най-богатия човек на земята се разменя на всеки няколко месеца според от представянето на пазара. Мъск и Арно към момента имат огромно благосъстояние – от 2020 година насам чистото благосъстояние на петимата най-богати хора на земята е скочило със 114% до общо 869 милиарда $, откакто се вземе поради инфлацията, съгласно годишния отчет за неравенството на Oxfam.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР