Джеф Безос ръководи доста неща. Той е главен изпълнителен директор

...
Джеф Безос ръководи доста неща. Той е главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Как минава денят на най-богатия човек в света

Джеф Безос управлява много неща. Той е основен изпълнителен шеф на Amazon - компания, която, като се изключи че промени изцяло пазара на електронната търговия, продуцира филми, създава гласови технологии с изкуствен интелект и има верига магазини за хранителни артикули. Безос също по този начин е създател на галактическата компания Blue Origin, както и притежател на вестник The Washington Post.

Изненадващо обаче, в дните му няма прибързаност. Вместо това Безос отделя време да си почива, да презарежда и да взема решения деликатно, показа той пред публиката в Икономическия клуб на Вашингтон по-рано този месец. Ето по какъв начин наподобява един характерен ден от живота на Безос.

Той става рано

" Лягам си рано и ставам рано, " показа Безос по време на събитието.

Други шефове на огромни компании са известни с това, че става преди изгрев слънце. Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук става в 3:45 сутринта, ръководителят на Ellevest Сали Кроучек и основният изпълнителен шеф на Pepsi Индра Ноой също са станали от леглото преди 4, написа Блиц.

Безос се " размотава " и закусва дружно със фамилията си

След като стане, Безос отделя известно време за себе си: " Обичам да се разсуквам заран, " споделя той.

" Обичам да чета вестник, да пия кафе, да закусвам с децата преди да тръгнат за учебно заведение, " изяснява Безос. " Това време заран е доста значимо за мен. "

Безос е прочут с това, че умее да подготвя сериозна закуска. Преди време той подготви палачинки за състезателя по американски футбол Ръсел Уилсън и певицата Сиара, които са семейство.



 

Той постоянно мие чиниите у дома.

Безос може би е на прав път: Отделянето на време за " размотаване, " за готвене, или за почистване оказва помощ на творчеството, съгласно изследване на Калифорнийския университет. Отделянето на време за задания, които не изискват мислене, разрешава на мозъка да блуждае и да бъде по-изобретателен, съгласно резултатите от изследването.

Безос стартира деня си с най-важните срещи

Когато е подготвен да простъпи към работа, Безос отделя цялото си внимание на Amazon: " Насрочвам първата си среща за 10 часа сутринта, " изяснява той.

Първите срещи за деня са тези, които изискват най-голяма централизация на мозъка.

" Обичам да организирам най-натоварващите си срещи преди обяд. Всичко, което е предизвикателно от умствена позиция, е среща за 10 часа сутринта, " споделя той.

Според изследване на биолога Кристоф Рандлър, " Хората, чието показване доближава своя пик заран, са в по-добра позиция да реализират триумфи в кариерата, тъй като са по-активни от хората, които се усещат най-добре вечер. "

Той тегли линия, когато е изтощен

Безос заобикаля да взема решения в края на деня. " Към 17:00 часа към този момент си мисля `Не мога да мисля за това през днешния ден, да опитаме с него на следващия ден в 10:00 часа сутринта,` " споделя със смях Безос.

Вземането на добре премислени решения постоянно става все по-трудно с напредването на деня заради умората.

" След като сте умствено изтощени, към този момент нямате предпочитание да вършиме взаимни отстъпки, които включват една изключително изтощителна форма на взимане на решения, " изяснява този феномен в New York Times.

Безос гледа да се наспива добре 

За да бъде допустимо най-ефективен при вземането на решения, Безос е трансформирал съня в един от целите си.

" Спя по осем часа на нощ, в случай че не пътувам през разнообразни часови зони, " изяснява той. " Понякога е невероятно, само че съм доста съсредоточен върху това. Аз персонално нуждая се от осем часа сън. Мисля по-добре, имам повече сила, в по-добро въодушевление съм. "

Това в действителност е част от концепцията на Безос за реализиране на естетика сред работното място и персоналния живот.

Безос е напълно фокусиран върху предпоставките за постигането на триумфи

" Замислете се, като почитан началник на компания защо в действителност ви се заплаща? " споделя Безос. " Като началник на висок пост ви се заплаща да вземате дребен брой висококачествени решения. Вашата работа не е да вземате хиляди решения всеки ден. "

По мое мнение, в случай че не полагате грижи за себе си, " качеството на тези решения може да е по-ниско, тъй като сте изморени или раздразнени и куп други неща. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР