Джеф Безос назначава друг изпълнителен директор на Amazon, съобщи Bloomberg.

...
Джеф Безос назначава друг изпълнителен директор на Amazon, съобщи Bloomberg.
Коментари Харесай

Безос назначава друг изпълнителен директор на Amazon от 5 юли

Джеф Безос назначава различен изпълнителен шеф на Amazon, заяви Bloomberg. Новият основен изпълнителен шеф на корпорацията ще поеме поста на 5 юли, 27-ата годишнина от основаването на компанията, съобщи основният изпълнителен шеф на Джеф Безос по време на годишното заседание на акционерите в сряда.

Анди Джаси, който в този момент управлява отдела за изчислителни облаци на Amazon Web Services, бе определен за идващия изпълнителен шеф на компанията през февруари. Безос, който основа най-големия онлайн търговец на дребно през 1994 година, ще стане изпълнителен ръководител и ще се концентрира върху нови планове и начинания. Wall Street съвсем не реагира на обявлението, акциите на Amazon нарастнаха с 0,2 %.

Безос оказа помощ на Amazon да се трансформира от интернет книжарница в онлайн колос. След отдръпването си той ще се концентрира върху нови артикули и начинания. Безос има частни активи на стойност към 167 милиарда $. Освен това той желае да работи в бъдеще над своята компания за галактически кораби Blue Origin и своя вестник The Washington Post.

Промяната се случва в удобно за Amazon време. След първични компликации компанията се оправи добре с породената от ковид рецесия, а с изключение на онлайн търговията мощно пораства и облачният бизнес.

Милиардерът Джеф Безос става изпълнителен ръководител на корпорацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР