Джеф Безос е най-богатият човек в света, благодарение на “Амазон,

...
Джеф Безос е най-богатият човек в света, благодарение на “Амазон,
Коментари Харесай

Прогноза на експерт: Amazon банкрутира до 10 години

Джеф Безос е най-богатият човек в света, с помощта на “ Амазон ”, компания за онлайн продажби. Експертът по търговия на дребно Дъг Стивънс обаче предвижда, че колосът може да “се срине ” или даже да банкрутира през идващото десетилетие.

На своя уебсайт “Business od Fashion ” създателят на компанията “Retail Prophet’s ” и консултант на някои от най-уважаваните марки в света предвижда завършек на “ Амазон ”, оповестява “Entrepreneur ”.

„ Мисля, че “ Амазон ” ще се срине през идващите 10 години и ето някои от аргументите “, написа Стивънс.

Амазон ” следва стъпките на “Уолмарт ”

Една от аргументите за възможен банкрут на платформата за онлайн търговия би била, че тя следва същите модели като другите сходни компании.

„ Между 1962 година и началото на 2000-та “Уолмарт ” води в търговията на дребно, побеждавайки десетки огромни и дребни съперници. До 2010 година “Уолмарт ” отвори зашеметяващите 4 393 магазина, от които над 3 000 бяха отворени след 1990 година “, изясни специалистът.

Той добави, че откакто е претърпяла внезапен спад в продажбите през 2015 година, “Уолмарт ” не е съумяла да започва онлайн търговия. Сривът на колоса демонстрира, че с множеството такива огромни компании може да се случи същото.

Амазон ” предлага резултатност, само че не и същински шопинг

Стивънс намира за рисково, че Безос има намерение да поддържа същия дълготраен модел на работа.

„ В нашия бизнес на дребно знаем, че клиентите желаят ниски цени и по този начин ще бъде и след 10 години. Те желаят бърза доставка, богат избор “, сподели по-рано създателят на “ Амазон ”.

Стивънс обаче счита, че хората не купуват единствено тъй като желаят продуктите допустимо най-скоро. Те желаят и същински шопинг: излизане от вкъщи, допиране на продуктите, сравняването им, пробване на нови неща или ентусиазъм. В този смисъл минусът на “ Амазон ” се крие в „ онлайн извършването на покупки “.

Фокусът за обслужване на клиенти ще бъде изгубен

Когато една компания има мощен водач като Джеф Безос отпред, би било мъчно да действа без него. Дъг Стивънс предвижда, че до момента в който “ Амазон ” продължава да се уголемява, „ фигурата на Безос може да се разпадне или да изчезне “.

„ Тогава е допустимо да се отклони от първичната задача и тя е удовлетвореността на клиентите “, сподели специалистът по продажбите на дребно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР