Джеф Безос е богат. Това го знаем. Тази седмица размерът

...
Джеф Безос е богат. Това го знаем. Тази седмица размерът
Коментари Харесай

"Жълти стотинки"! Този мъж тpябвa дa xapчи пo $28 милиoнa нa дeн, зa дa нe cтaвa пo-бoгaт

Джеф Безос е богат. Това го знаем. Тази седмица размерът на голямото му благосъстояние - той има към $150 милиарда по данни на Bloomberg - бе тематика на публикация в американското издание Atlantic, която засягаше неравенството.
Но едно от най-интересните фрази в материала бе следното: " Безос би трябвало да харчи жестоко по $28 милиона дневно, единствено с цел да спре да става по-богат ".
От началото на годината положението на 54-годишния Безос се усили с над $50 милиарда, подхранено от ралито на акциите на Amazon. През тази седмица те записаха растеж от над 54% от началото на годината, а за последните 12 месеца покачването е от 80%, по данни на FactSet.
За съпоставяне показателят Dow Jones Industrial Average натрува едвам 2,5% от началото на годината, а за последните 12 месеца - 14%. Технологичният Nasdaq пък натрупа 12% за първите седем месеца и 21% за последните 12.
Безос, създател на Amazon, е и най-големият акционер в компанията с към 80 милиона акции, или към 16% дял в колоса с оценка към $880 милиарда. Скорошни изследвания даваха напълно действителен късмет на компанията първа да премине границата от $1 трилион, само че въпреки всичко Apple го направи първа
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР