Джед Маккейлъб, съосновател на блокчейн стартъпите Stellar, Ripple и Mt.

...
Джед Маккейлъб, съосновател на блокчейн стартъпите Stellar, Ripple и Mt.
Коментари Харесай

Основателят на Ripple купува AI чипове за $500 милиона

Джед Маккейлъб, съосновател на блокчейн стартъпите Stellar, Ripple и Mt. Gox, както и на аерокосмическата компания Vast, започва нестопанска организация 501(c)(3).

Тази нестопанска организация е придобила 24,000 графични процесора Nvidia H100, оценени на към половин милиард $, с цел да сътвори центрове за данни, които ще дават изчислителен потенциал на AI планове. Този клъстер от графични процесори е един от най-големите в света.

Ерик Парк, основен изпълнителен шеф на Voltage Park, новосъздадената организация, която дава отговор за ръководството на центровете за данни, съобщи, че задачата е да се даде достъп на започващи предприятия, огромни предприятия и научноизследователски организации, които са изправени пред спънки в това пространство заради ограничаващи контракти и дефицит на графични процесори.

Много компании разчитат в огромна степен на хардуер, основан на GPU, изключително за образование на генеративни AI модели като ChatGPT и Stable Diffusion. Съществува обаче дефицит на тези чипове. Microsoft предизвести за сериозен дефицит на сървърен хардуер за AI бранша, което може да докара до спиране на услугите.

Съобщава се още, че някои от най-ефективните AI карти на Nvidia са разпродадени до 2024 година

Основният фокус на Voltage Park ще бъде обезпечаването на инфраструктура за образование по машинно образование, като задачата на компанията е да разшири достъпа до машинно образование за по-широка публика.

Засега цялостният клъстер на Voltage Park към момента не е онлайн, само че откакто проработи, ще бъде наличен в Тексас, Вирджиния и Вашингтон. Значителна част от потенциала ще бъде непокътната за започващи компании и разработчици в ранен стадий на развиване, с благоприятни условия за краткосрочни наеми и почасово таксуване.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР