Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в

...
Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в
Коментари Харесай

Наглост: Джебчийка преби жена в центъра на София

Джебчийка атакува и наби клиентка в магазин за облекла в центъра на София. Причината - циганката била изобличена от потърпевшата в кражба и хваната на местопестъплението.

Нападнатата жена пожела да остане анонимна от съображения за сигурност, тъй като всеки ден е в този регион. На 27 декември вечерта тя взема решение да прегледа пониженията в прочут магазин за облекла на бул. "Витоша ".

"И както знаете, когато има понижения, в магазините е лудница, хора на всички места, бутат се, аз съм с раница, ходя си и си преглеждам, в идващия миг чувствам допиране, обръщам се, тя се прави на разсеяна, все едно си пазари, чувствам по-късно второ допиране и на третия път виждам раницата ми разкопчана ", стартира описа си пострадалата пред репортера на Българска национална телевизия Карина Караньотова.

При типа на разкопчаната раница, станалата жертва на грабеж млада жена стартира да крещи - "Крадла, върни ми портмонето! Помощ! "

"И оттова тя ме хваща за косата, смъква ме на земята и стартира да ме постанова, да ме рита и да ме наскърбява. След като към този момент ме нарита, потегля да излиза, аз обаче се развиках и заключиха вратата на магазина, задържаха я и се обадиха на 112 ", споделя още тя.

Хванатата на мястото на престъплението джебчийка е откарана в Първо районно ръководство и арестувана за 48 часа.

Става ясно, че дамата е задържана и преди за същото нарушение. Това е втори случай на залавяне на джебчии от пострадалите за последната седмица. В обществените мрежи друга потърпевша показа по какъв начин е съумяла да направи засада на улични крадци в трамвай номер 7 и с помощта на намесата ѝ, полицията съумява да ги арестува.

От полицията поучават да бъдете нащрек постоянно, когато сте на оживени места и прибавят, че по време на коледните празници имат единствено 4 регистрирани случая на крадци в комерсиалните обекти. Причината за това е, не че кражбите са намалели, а тъй като хората все по-рядко алармират.

"Всеки един жител, който е пострадал на такова закононарушение, е хубаво да си подаде жалбата, с цел да могат да бъдат залавяни тези причинители ", моли Борислав Муеров - шеф на Групово дело "Охранителна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР