Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско в следващите седмици.

...
Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско в следващите седмици.
Коментари Харесай

Джаз, рок, фолклор и опера завладяват Банско

Джаз, рок, фолклор и опера превземат Банско в идващите седмици. Културната стратегия на планинския град, който се утвърди като целогодишна туристическа дестинация, предлага кондензиран от събития календар, оповестиха от общинския пресцентър.

В последните дни на юли централният площад на Банско ще бъде озвучен от „ Пирински рок вечери “. На 29 юли (петък) на сцената излиза група „ Ерголям “ и Славин Славчев, а на 30 юли (събота) на централния площад ще свири световноизвестният музикант Рони Ромеро. Вокалист на групите Lords of Black, Rainbow, The Ferrymen, Michael Schenker Group и Sunstorm ще пее с бандата “Еридан”.

Август стартира с емблематичния за града „ Банско джаз фестивал “. За двадесет и пети път площад „ Никола Вапцаров “ ще бъде озвучен от музиката на известни международни и български музиканти.

В дните от 6 до 13 август, с изключение на вечерните концерти, тази година програмата на фестивала включва дневни осъществявания на млади гении, които стартират всеки фестивален ден от 11 часа в градския парк на Банско, ще има и доста фамилни игри и забави, оповестяват уредниците от Асоциация на фестивалите в България и Община Банско. Тази година фестивалът ще бъде открит от Милица Гладнишка в компанията на Ангел Заберски и Биг бенд.

Музикалната стратегия на Банско продължава на 20 август с огромен концерт на самодейните сформира от общината, които ще покажат красивите обичаи и фолклор, а на 26 и 27 август Държавна опера Варна още веднъж гостува на Банско с холивудския мюзикъл „ Брилянтин “ и операта „ Ромео и Жулиета “ от Шарл Гуно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР