Джаз и традиции – част 2 е изцяло нов репертоар,

...
Джаз и традиции – част 2 е изцяло нов репертоар,
Коментари Харесай

Нина Николина за новия си албум: Фолклорът ме запалва, песните са избирани като перли

" Джаз и обичаи – част 2 " е напълно нов репертоар, който е продължение на първата част. Това са малко по-бързи песни, малко по-хумористични и са песни, които постоянно съм желала да направя, избирани са като перли, а някои от тях просто сами ме намират. Това сподели певицата Нина Николина в предаването " Денят на фокус " на " Фокус ".  

В реализирането на плана вземат участие също Калин Вельов, Ясен Велчев, Мартин Ташев, Мирослав Турийски и Таня Първанова. В репертоара са включени новите песни от идния втори концертен албум на изпълнителката, най-популярните, както и неиздадени досега български национални песни, съвместяващи фолклор, етноджаз, вокални и инструментални импровизации.

" Тези песни са избирани като перлите, които се въргалят и носят ново и ново нещо. Въпреки че работя с толкоз доста песни, някои от тях просто ме избират. Винаги се връщам към фолклора и това е нещото, което ме възпламенява ", акцентира изпълнителката. 

Нина Николина описа, че за 1 юни приготвя интерактивен театър за деца, наименуван " Кральо Портальо ", взаимно с куклените артисти Димитра Попова и Георги-Маноел Димитров.

" Куклите, с които описваме историята, са с достоверни фолклорни носии. В него децата вземат участие дружно с нас на сцената, като минаваме през календарната обредност на българския фолклор, през танците, през обичаите. Има и " страшна " част, несъмнено – със самодиви, с обаяние. Разказваме митове и по този начин, през описа на една приказка за слънцето, сме разказали всичко това на децата на техния език ", изясни Нина Николина.  

Спектакълът е за деца над 6 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР