Джаз и качествено кино ще бъдат представени по време на

...
Джаз и качествено кино ще бъдат представени по време на
Коментари Харесай

Филмов и джаз фест "Карнатнита" във Варна от 3 до 7 август

Джаз и качествено кино ще бъдат показани по време на Седмото издание на Международния кинофестивал " Карантината " във Варна, който ще се организира от 3 до 7 август, оповестява " Монитор ".

В петте фестивални вечери на плаж „ Аспарухово “, пред едноименното рибарското населено място феновете ще видят от 20 часа 34 късометражни кино лентата от 17 страни в жанровете игрално, писмено, пробно кино и анимация, като преди всяка прожекция ще има музика онлайн със модерни български обединения.

Тази година ще бъдат показани филми от Гана, Аржентина, Норвегия, Япония, Канада както и кинопродукции от обичайно мощно показаните страни Испания, Франция, Германия и Италия. В програмата са и два български кино лентата. " Насред бетона " на Йордан Михайловски и " Френско кино " на Галина Георгиева.

Едни от най-очакваните заглавия на фестивала ще бъдат министър председателите за България на " Дейвид " с Уил Ферел и номинираният за късометражен Оскар " Стая за писма " с Оскар Айзък. Всички филми са с български надписи.

Организаторите от школа " Дедал " напомнят, че и тази година фестивалът е в поддръжка на опазването на рибарско населено място " Карантината " като част от културно-историческото завещание на Варна, на локалния фолклор и урбанистика.

Те обезпечават безвъзмезден превоз до сцената на фестивала, като тръгването от Варна ще се реализира от Археологическия музей в града всеки фестивален ден от 18,30 до 20,00 часа, а връщането назад - от 22,30 до 23,30 часа. 

Входът за прожекциите е свободен. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР