Джъстин Тимбърлейк е продал целия си музикален каталог на подкрепена

...
Джъстин Тимбърлейк е продал целия си музикален каталог на подкрепена
Коментари Харесай

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог

Джъстин Тимбърлейк е продал целия си музикален азбучник на подкрепена от Blackstone компания, с което се причислява към поредицата от звезди, които в последно време продават правата върху музиката си против съществени суми.

Базираната в Лондон Hipgnosis Song Management разгласи, че е придобила правата върху всички към 200 песни, чийто създател или съавтор е Тимбърлейк.

Сред тях са достигналите номер едно в класациите шлагери, като SexyBack, Can't Stop the Feeling и Mirrors.

Сумата по договорката не е оповестена, само че съгласно осведомени източници тя надвишава 100 млн. $, написа The Wall Street Journal.

Музикалната сбирка на Тимбърлейк покрива интервал от над 20 години. Певецът стана прочут през 1995 година като член на групата NSYNC. След интернационалния триумф на групата той започва солова кариера, която включва пет студийни албума и 40 сингъла, написа CNN Business.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Justin Timberlake (@justintimberlake)

Финализирането на продажбата е лишило повече от година, съгласно Мерк Меркуриадис, основен изпълнителен шеф на Hipgnosis, и е част от засилващата се наклонност мегазвезди да продават правата върху музиката си, като измежду тях към този момент личат имената на Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Нийл Янг и Стиви Никс. 41-годишният Тимбърлейк е по-млад от другите музикални икони, които подписаха покупко-продажби.

Той обаче не е единственият от по-младото потомство, който подписва договорка с Hipgnosis. Дуото The Chainsmokers продаде своя азбучник на компанията през 2019 година, а Шакира подписа договорка с Hipgnosis през януари.

Сред другите извършите, които имат покупко-продажби с Hipgnosis, са Red Hot Chili Peppers, Journey, Blondie и Нийл Янг.

Сделката на Тимбърлейк покрива единствено неговите авторски права и в нея са включени единствено песни, в чието основаване е взел участие. Той е създател или съавтор на доста от песните, които му донесoха триумфи като солов реализатор и има написани песни и за други реализатори, като Риана и Мадона, само че това не важи за по-голяма част от музикалния азбучник на NSYNC.

Това значи, че шлагери, като Bye Bye Bye, не са включени в договорката с Hipgnosis.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР