Джъстин Форсайт подаде оставка от поста зам.-директор на организацията на

...
Джъстин Форсайт подаде оставка от поста зам.-директор на организацията на
Коментари Харесай

Директор на УНИЦЕФ подаде оставка след обвинения в сексуално посегателство

Джъстин Форсайт подаде оставка от поста зам.-директор на организацията на Организация на обединените нации за отбрана на децата УНИЦЕФ след обвинявания, че в предишното си е обвързван със полово посягане против дами.

Това стана ден, откакто английската организация " Спасете децата " (Save The Children UK) се извини за " несъответствуващото държание " на Форсайт, до момента в който той бе неин началник. Освен това от Save the Children потвърдиха, че не са разследвали вярно два сигнала против него от 2011 година и 2015 година и сервират " безрезервните си извинения " на три наранени дами.

Пред Би Би Си Форсайт съобщи, че също се е извинил за " несъответствуващите и лекомислени диалози с колежки ", това е било признато от тях и той считал ", че въпросът е завършен преди доста години ".
Решението на Save the Children идва в миг, когато целият английски бранш за филантропична помощ е разтресен от скандал с изказвания, че чиновници на Oxfam - една от най-големите неправителствени структури в бранша, са плащали на проститутки, до момента в който са помагали на Хаити след унищожителното земетресение от 2010 година Правителството незабавно съобщи, че в случай че това се потвърди, стопира финансирането на Oxfam.

Кевин Уоткинс, общоприет шеф на Save the Children, съобщи, че стартира " тотална проверка на държанието в организацията ". През уикенда подаде оставка като чиновник на тази организация Брендан Кокс - народен представител и вдовец на Джо Кокс, депутатката, убита от расист през 2016 година Той съобщи, че може от време на време да се е държал неуместно, само че никога дейностите му не са били злонамерени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР