Джърмейн Джексън, член на култовата група Jackson 5 и по-голям

...
Джърмейн Джексън, член на култовата група Jackson 5 и по-голям
Коментари Харесай

Обвиниха по-големия брат на Майкъл Джексън в изнасилване

Джърмейн Джексън, член на паметната група Jackson 5 и по-голям брат на починалия Майкъл Джексън, е упрекнат в обезчестяване. Искът е подаден от Рита Барет.

Барет е подала желае на 27 декември 2023 година във Върховния съд на Лос Анджелис. Тя твърди, че се е срещнала с Джърмейн Джаксън чрез основателя на Motown Records Бери Горди, който бил другар на брачна половинка й. Жената споделя, че през 1988 година Джаксън нахълтал в дома й и я изнасилил. 

Рита Барет упреква създателя на Motown Records, че е прикрил случая поради бизнес връзките си с Джърмейн. 

65-годишният Джаксън и 94-годишният Бери Горди не са коментирали обвиняванията, написа Los Angeles Times. 

По-големият брат на Майкъл Джексън е прочут със солова музикална кариера. Има шест шлагера в Hot 100 през 70-те и 80-те години, а измежду най-известните му са  " Daddy`s Home " и " Let`s Get Serious ". Той способства за триумфа на песните на групата Jackson 5, като свири на бас китара и обезпечава беквокали в песни като " I Want You Back ", " ABC " и " I`ll Be There ".

Делото на Барет против Джексън попада в обсега на калифорнийския Закон за отговорността за полово принуждение и прикриване, който разрешава цивилен искове за полово принуждение да се подават и след приключване на давностния период. 

Подобни закони в Ню Йорк доведоха до правосъдни каузи против няколко известни фигури в музикалната промишленост, в това число Шон " Диди " Комбс, Антонио " L.A. " Рийд, Нийл Портноу, някогашен началник на Академията за звукозапис, и Стивън Тайлър, вокалист на Aerosmith.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР