Джаред Къшнър Представители на Белия дом проверяват дали отпуснати заеми

...
Джаред Къшнър Представители на Белия дом проверяват дали отпуснати заеми
Коментари Харесай

Представители на Белия дом проверяват големи заеми за фирма на Джаред Къшнър


Джаред Къшнър

Представители на Белия дом ревизират дали отпуснати заеми от 500 милиона $ на фамилната компания за недвижими парцели на Джаред Къшнър - зетя на Доналд Тръмп и негов почитан консултант - са в нарушаване на законите или етичните правила, предадоха международните организации.

Дейвид Апол, изпълняващ длъжността шеф на Службата за държавна нравственос, е съобщил това в писмо, изпратено до републиканския конгресмен Раджа Кришнамурти.

Конгресменът демократ от щата Илинойс насочи на 1 март запитване до Апол за заеми, отпуснати на Къшнър Къмпанис, за които заяви в. " Ню Йорк таймс ". Според изданието компанията приела заеми в размер на 184 милиона $ от компанията Аполо глобал мениджмънт и в размер на 325 милиона $ от Ситигруп предходната година, няколко месеца откакто Къшнър се срещнал с представители от двете компании.

И двете компании акцентират, че техните представители не са създали нищо неправилно на срещите с Къшнър. Финансовите ползи и на двете компании тогава са били под надзора на федералното държавно управление.

И двете компании - без значение или чрез индустриални групи - са подкрепили детайли от проектозакона за данъчната промяна, признат предходната година в Конгреса с поддръжката на Тръмп.

Джаред Къшнър играе авторитетна роля във вътрешно- и външнополитическите решения, напомня Асошиейтед прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР