Джанлуиджи Буфон е готов отново да облече националната фланелка на

...
Джанлуиджи Буфон е готов отново да облече националната фланелка на
Коментари Харесай

Буфон е готов отново да облече националната фланелка

Джанлуиджи Буфон е подготвен още веднъж да облече националната фланелка на Италия, в случай че бъде извикан за другарските срещи с Англия и Аржентина другия месец.

40-годишният именит вратар разгласи, че се отдръпва от "Скуадра адзура " през предишния ноември незабавно след разочароващото отпадане от Швеция на баража за класиране на Мондиал 2018 и завършва 20-годишната история с фланелката на Италия, с която изигра 175 мача.

Капитанът на Ювентус обаче е подготвен да размишления и да изиграе още няколко срещи за националния тим.

Вчера краткотрайният селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо разгласи, че ще опита да убеди Буфон да се върне, защото не е редно да завърши славната си кариера с разочароващото тъждество против Швеция, което изхвърли "адзурите " от международното състезание за първи път от 60 години.

"Мислех да отида на отмора със фамилията ми за няколко дни, само че когато националният тим се нуждае от мен, би трябвало да съм там и да не го предавам. Изпитвам възприятие на отговорност и преданост към националния тим в този временен интервал. Време е младите момчета да играят в националния тим, само че моментът не е доста подобаващ, защото играем с тимове като Аржентина и Англия. Мисля, че всеки умел състезател ще бъде потребен първоначално, даже единствено да даде съвет на младите ", разяснява Буфон в предаването "Тики Така "./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР