Джанлуиджи Буфон е готов отново да облече националната фланелка на

...
Джанлуиджи Буфон е готов отново да облече националната фланелка на
Коментари Харесай

Буфон се подготвя да играе отново за Италия

Джанлуиджи Буфон е подготвен още веднъж да облече националната фланелка на Италия, в случай че бъде извикан за другарските срещи с Англия и Аржентина другия месец. 40-годишният именит вратар разгласи, че се отдръпва от " Скуадра адзура " през предишния ноември незабавно след разочароващото отпадане от Швеция на баража за класиране на Мондиал 2018 и завършва 20-годишната история с фланелката на Италия, с която изигра 175 мача. Капитанът на Ювентус обаче е подготвен да размишления и да изиграе още няколко срещи за националния тим.

Вчера краткотрайният селекционер на Италия Луиджи Ди Биаджо разгласи, че ще опита да убеди Буфон да се върне, защото не е редно да завърши славната си кариера с разочароващото тъждество против Швеция, което изхвърли " адзурите " от международното състезание за първи път от 60 години.

" Мислех да отида на отмора със фамилията ми за няколко дни, само че когато националният тим се нуждае от мен, би трябвало да съм там и да не го предавам. Изпитвам възприятие на отговорност и преданост към националния тим в този временен интервал. Време е младите момчета да играят в националния тим, само че моментът не е доста подобаващ, защото играем с тимове като Аржентина и Англия. Мисля, че всеки умел състезател ще бъде потребен първоначално, даже единствено да даде съвет на младите ", разяснява Буфон в предаването Тики Така.
Gianluigi Buffon confirms he’ll answer the call if Luigi Di Biagio picks him for #Italy as “it’s a sense of responsibility” but " from June the discourse will be different ". https://t.co/1SxAzo5eqY pic.twitter.com/3dpVyQWv5l
— footballitalia (@footballitalia) February 27, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР