Джанлуиджи Буфон беше представен наскоро в новата си роля -

...
Джанлуиджи Буфон беше представен наскоро в новата си роля -
Коментари Харесай

Буфон: Не искам бенефис, ще ме натъжи

Джанлуиджи Буфон беше показан неотдавна в новата си роля - лидер на делегацията на националния тим на Италия. “Завръщам се на място, което познавам добре. Надявам се да допринеса към динамичността на отбора ”, показа легендата.

Вратарят се отхвърли от футбола преди по-малко от месец, макар че имаше контракт с Парма за още един сезон. 45-годишният към този момент някогашен футболист показа, че няма предпочитание да прави сетен мач.

“Нямам съжаления. Получих предложения за бенефис, само че когато затворя една глава, би трябвало да виждам напред и към това, което следва. Беше прелестно да бъда футболист, само че в този момент стартирам ново премеждие и сетен мач единствено би ми дал чувство за носталгия, което не желая ”, сподели Буфон.

“Не беше мъчно да се откажа. На моята възраст това е нещо обикновено. Бях се подготвил за плейофите в Серия “Б ” в края на предишния сезон. Бях в отлична форма съм, физически и душевен, само че се контузих в Каляри. Това беше знак, че би трябвало да се откажа. Когато бях в съблекалнята в Каляри, взех решението ”, добави той.

Буфон разяснява конкуренцията за вратарския пост на Италия: “Опциите ни се усилиха и в този момент имаме петима или шестима вратари на доста високо равнище плюс Донарума, който към този момент не може да бъде определян като младок, макар възрастта си. Той е измежду най-хубавите в света ”.

Джиджи за първи път тренира въз основата на националния тим в Коверчано през далечната 1993 година, когато играе за юношите.

“Винаги съм почитам това място, което за мен е неповторимо. През кариерата ми съм срещал първенци, които към този момент не правят оценка цената на избрани неща. Те си мислят, че са по-големи даже от техните клубове. Според мен те не подхождат към спорта по верния метод ”, показа още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР