Джанлоренцо Бленджини е новият старши треньор на националния отбор на

...
Джанлоренцо Бленджини е новият старши треньор на националния отбор на
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на българския национален отбор по волейбол за мъже

Джанлоренцо Бленджини е новият старши треньор на националния тим на България по волейбол за мъже, оповестиха от Българската федерация по волейбол.

Италианският експерт, който понастоящем води състава на Лубе Чивитанова в родината си, подписа контракт за три години с алтернатива за удължение с още две.

От БФ Волейбол прецизираха, че Бленджини е приел условието да бъде зает единствено и само с националния тим на България, като с изключение на с представителния ни отбор той ще работи още с подрастващите национали, както и за повишение на потенциала на българските треньори.

" Спряхме се на Джанлоренцо Бленджини, тъй като желаеме треньор с престиж, треньор, който знае по какъв начин да работи и с млади състезатели, човек, който има потенциала да направи нужното националният тим на България да има шансове да се класира на Олимпийските игри в Лос Анджелис. Самите качества на Джанлоренцо Бленджини са безспорни, Дългото CV с триумфите му приказва за тях. Пожелавам му триумф отпред на мъжкия народен тим на България и откровено имам вяра, че взаимната ни работа ще докара до мечтаните резултати ", съобщи президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

" Водещото предпочитание на Българската федерация по волейбол беше националният селекционер да има целогодишен ангажимент към България. Считаме, че това е верният път. Черпим опит от страни като Италия, Полша и други волейболни народи, с които желаеме да се състезаваме. Там е като неписан закон - треньорът на националния тим не работи паралелно и в клубен, напълно е съсредоточен в работата си с представителния отбор. Опитваме се да следваме метод на работа, който потвърдено води до огромни резултати. Поради тази причина привлякохме треньор, който не просто е народен селекционер на представителния ни тим, само че ще има и редица задания, свързани с развиването на треньорския потенциал у нас ", добави волейболната ни легенда.



Вицепрезидентът на родната федерация Давид Давидов също подчертава върху обстоятелството, че Джанлоренцо Бленджини ще работи само с българските национални тимове и няма да поема задължения на клубно равнище.

" Финализирането на договарянията с господин Бленджини е извънредно радващо събитие за нас. Още по-радваща обаче е неговата мотивация и религия във опциите на нашия народен тим, както и вероятностите му в директно бъдеще. Треньор с сходна известност и визитка не би се заел с план без сериозен капацитет. Изключително значим аспект в нашите взаимоотношения е решението да настояваме за целогодишен ангажимент на националния треньор ", разяснява един от съпрезидентите на волейболния Левски.

" За нас подобен експерт ще бъде извънредно потребен във времето отвън интервалите на подготвителни лагери и публични надпревари. Ще търсим всевъзможни благоприятни условия за потребление на неговия потенциал в разнообразни насоки – регулярно осъществяване на треньорски семинари, подпомагане при осъществяване на подготовка и присъединяване в интернационалните надпревари на националните тимове за подрастващи, основаване на обща система на работа и синхрон сред обособените обединения в мъжко направление, присъединяване в разнообразни публични начинания на Българската федерация по волейбол, рекомендации за развиването на треньорския потенциал у нас и други ", показа още Давид Давидов.

Пристигането на Джанлоренцо Бленджини в България ще означи втория случай в неговата треньорска кариера, в който той ще работи като народен селекционер. В интервала 2015-2021 той беше отпред на Италия, като изведе " Скуарда Адзура " до сребърните медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, както и до бронз на европейското състезание в България и Италия година по-рано.

В сегашния си отбор Лубе Чивитанова пък Бленджини работи към този момент втора година с българския национал Александър Николов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР