Джамал Боуман: Демократът отрича да е задействал пожарна аларма, за да спре харченето на гласове

...
Започна разследване, след като конгресмен в Камарата на представителите на
Коментари Харесай

Започна разследване, след като конгресмен в Камарата на представителите на САЩ задейства пожарна аларма, докато неговата партия се опитваше да забави решаващо гласуване на бюджета в събота.

Джамал Боуман, демократ от Ню Йорк, казва, че това е инцидент.

Но опонентите му го обвиниха, че се опитва да попречи на гласуването, за да избегне спирането на работата на федералното правителство на САЩ.

Алармата предизвика едночасова евакуация. В крайна сметка беше постигнато споразумение за избягване на затварянето.

Алармата се включи, когато демократите се опитваха да забавят гласуването, тъй като търсеха повече време, за да прочетат законопроекта и да вземат решение дали да го подкрепят.

Конгресът на САЩ избягва затварянето на правителството в сделка в последния момент

"Днес, докато бързах да гласувам, стигнах до врата, която обикновено е отворена за гласуване но днес нямаше да се отвори. Неудобно ми е да призная, че активирах пожарната аларма, погрешно мислейки, че ще отвори вратата", каза г-н Бауман в изявление.

Той добави, че не „по никакъв начин не се опитва да забави каквото и да е гласуване“.

„Беше точно обратното – опитвах се спешно да стигна до гласуване, което в крайна сметка направих и се присъединих към колегите си в двупартийно усилие да запазим нашето правителство отворено."

Но републиканците го обвиниха в умишлен опит да саботира вота.

Брайън Щийл, представител на Републиканската партия в Уисконсин и председател на административната комисия на Камарата на представителите, обяви, че разследването е в ход. ниско".

"Бях наистина ужасен, като гледах действията на демократите днес, за забавяне, за спиране", каза той.

След това той сравни инцидента с обвинените в престъпления във връзка с бунта на Капитолия на 6 януари 2021 г.

„Гледахме как се отнасят към хората, ако са направили нещо нередно в този Капитолий. Би било интересно да се види как се отнасят с него и какво се опитваше да възпрепятства, когато се стигна до американската общественост."

Законопроектът поддържа финансирането на правителството до 17 ноември. Президентът Джо Байдън го подписа в закон минути преди крайния срок в полунощ.

Предложението беше представено от г-н Маккарти, докато той се бореше с бунта на твърдо последователи в собствената му партия.

Ако Конгресът не беше успял да остави правителството отворено, закриването щяло да забави заплатите на милиони федерални служители и военен персонал.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР