ДЖАКСЪН, МИС. (AP) — Здравните служители на Мисисипи казаха на

...
ДЖАКСЪН, МИС. (AP) — Здравните служители на Мисисипи казаха на
Коментари Харесай

Столицата на Мисисипи е под заповед за преваряване на вода, след като бактерията E. coli беше открита в градските запаси

ДЖАКСЪН, МИС. (AP) — Здравните чиновници на Мисисипи споделиха на жителите в столицата на щата да преваряват водата от чешмата си в четвъртък, откакто бяха открити следи от бактерии E. coli в водоснабдяването на града — резултат, който мениджърът на от дълго време проблематичната водоснабдителна система на Джаксън оспори, като я назова опустошителна спънка за възобновяване на публичното доверие.

Уведомлението за изваряване на водата, което управляващите постановиха и в предградието Джаксън на Флууд, беше издадено единствено дни преди предстоящото идване на студено време, което може в допълнение да наруши локалната водна инфраструктура. Наличието на бактериите демонстрира, че водата може да е нечиста с човешки или скотски боклуци, сподели щатският здравен отдел.

Жителите на двата града в Мисисипи бяха посъветвани да варят водата си за една минута, преди да я употребяват. Предпазната мярка ще продължи най-малко два цялостни дни, до момента в който чиновниците събират нови проби за тестване.

Тед Хенифин, вр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР